Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Dil Ödülü Projesi'nde Birincilik Kazandı

Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Dil Ödülü Projesi Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu. Avrupa Birliği...

Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Dil Ödülü Projesi Yarışması'nda Türkiye birincisi oldu. Avrupa Birliği (AB)’nin finanse ettiği, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve bütün Avrupa’da geçerli olan proje kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi'nin hazırladığı, İngilizce eğitiminde internet araçlarını ve paylaşımı esas alan “Iğdır Engshare” adlı proje, 4 ve 5 Haziran 2012'de Prof. Dr. Güray König ve Prof. Dr. Özcan Demirel’in saha ziyaretinde büyük beğeni topladıktan sonra ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak ödüle lâyık görüldü.

Reklam
Reklam

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Iğdır’da 10 okulun ortak olduğu projeyle bu okullardaki İngilizce öğretmenleri ve öğrencilerin dil becerileri ve motivasyonlarının önemli derecede arttığı belirtildi. Sonraki senelerde de devam ettirilecek projenin ödülünün, Avrupa Dil Günü olan 26 Eylül'de düzenlenecek törenle Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş’e verileceği açıklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: