Iğdır Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Arslan: "Sanayicilerimiz Kalifiyeli Eleman Sıkıntısıyaşıyor"

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, "Sanayicilerimiz kalifiyeli elaman sıkıntısı yaşıyor" dedi.

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, "Sanayicilerimiz kalifiyeli elaman sıkıntısı yaşıyor" dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalifiye elemanın işletmeler için üretim ve pazarlama kadar önemli olduğunu belirtti.

İşletmelerde üretim ve pazarlamayı kalifiye elemanların yaptığını ifade eden Arslan, "Bundan dolayı meslek yüksekokulları, meslek liseleri bizler için çok değerlidir. Sanayicilerimiz kalifiyeli elaman sıkıntısı yaşıyor" dedi.

Meslek yüksekokullarının ve meslek liselerinin, sanayi kuruluşlarıyla iç içe olması gerektiğini dile getiren Arslan, "Türkiye'de bu anlamda istenilen seviyeye gelemedik. Bu yönde çalışmalar yapılması gerekiyor. Ülkemizde sanayi kuruluşlarıyla üniversiteler ve mesleki eğitim veren liseler arasında işbirliği konusunda çalışmalar yapılıyor ne yazık ki yapılan çalışmalar yeterli düzeye bir türlü ulaşamadı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gelişmiş ülkelerdeki mesleki eğitim veren okulların sanayi kuruluşlarıyla daha fazla işbirliği içerisinde olduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Avrupa ülkeleri içinde genç ve dinamik nüfusu en fazla olan ülke olduğumuz göz önüne alındığında, işsizlik daha da önemli bir problem olarak karşımızda durmaktadır. Mesleki eğitim, bu sorunların en önemli çarelerinden birisi olarak görülmektedir. Bunu gerçekleştirebilmek için genç nüfusumuzu meslek liselerine yönlendirmeliyiz. Ekonomi ve teknolojide hızla gelişmekte olan ülkemizde eğitimin, bilim ve teknolojinin bütün nimetlerinden gerçek anlamda yararlanan gençlerimizin ülkemize önemli hizmetler vereceğine güvenimiz tamdır."

Muhabir: Iğdır / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: