Iğdır’da 10 Kasım Anma Etkinliği

Iğdır’da, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 74. yılı kapsamında anma programı tertiplendi.Anma programı; sabah Belediye...

Iğdır’da, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 74. yılı kapsamında anma programı tertiplendi.

Anma programı; sabah Belediye Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk koyması ile başladı. Program; saat 09:05’te siren sesi ile 2 dakikalık saygı duruşu ve müteakiben İstiklal Marşı okunması ile devam etti.

Daha sonra Iğdır İl Kültür Merkezindeki anma etkinliğinde, Atatürk’ün askeri kişiliği ve günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan Piyade Üsteğmen Buğrabey; Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk milletinin olduğu gibi, bütün dünyada özgürlük aşkı ile titreyen bütün insanlar için sembol olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Buğrabey, tarihi birçok kahramanlıklara dolu olan Türk ordusunun bağrında yetişmiş Atatürk’ün, meydan muharebelerinde teorisi ve pratiği ile büyük bir komutan olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış olduğunu ifade ederek “Önderimiz Atatürk, yapmış olduğu hizmetlerle Türk ve dünya tarihinde iz bırakan büyük bir liderdir. O, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm engelleri aşarak, hayatına sığdırdığı büyük başarılarla ulusumuzu önünde ışık olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 74. yıl dönümünde bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından; Atatürk’ün biyografisi anlatılması ile devem eden program; şiirlerin okunması ve öğrencilere tarafından sergilenen oratoryonun sunulması ile son buldu.

Anma törenine; Iğdır Valisi Ahmet Pek, Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Hidayet Arı, Cumhuriyete Savıcısı Ümit Arslan, Iğdır Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Adıyaman, kurum amirleri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: