Iğdır'da 2 Milyon 460 Bin Tl Karla Mücadeleye Gitti

Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, donanımlı ve başarılı personelleri kar yağışının yoğun...

Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, donanımlı ve başarılı personelleri kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde çalıştırdıklarını ve şu ana kadar önemli bir sorun yaşamadıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Ferhat Akkuş, kış mevsimi boyunca karla mücadele çalışması maliyetinin 2 milyon 460 bin TL olduğunu açıkladı. Akkuş, kış mevsimi boyunca önemli bir sorun yaşamadıklarını belirterek, ekip olarak başarılı bir karla mücadele çalışması yaptıklarını söyledi. Kent merkezinde kar yağışının etkili olmadığını belirten Akkuş, ''Yüksek kesimlerde zaman zaman kar yağışı etkili oldu. Biz zaten kar yağışına karşı tedbirimizi almıştık. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde sürekli olarak ekip bulundurduk. Doğu Anadolu Bölgesi’nin genelinde olduğu gibi Iğdır'da da kar yağışı zaman zaman hayatı olumsuz yönde etkiledi. Ama biz İl Özel İdaresi olarak karla mücadelede bir sorun yaşamadık. Karla mücadele çalışmamızın şu ana kadar ki bize maliyeti 2 milyon TL'yi aştı. Yüksek kesimlerde hasta kurtarma operasyonları yaptık ve vatandaşımızı bu konuda mağdur etmedik. Çok aktif çalışarak her yere zamanında ulaştık. Dolayısıyla kışın bize maliyeti fazla oldu. Biz donanımlı ve başarılı personellerimizi, kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde çalıştırdık. Şu ana kadar önemli bir sorun yaşamadık'' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: