Iğdır'da Atatürk fotoğrafları sergisi açıldı

IĞDIR (İHA) - Atatürk'ün doğumunun 125. yıldönümü sebebiyle Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi salonunda bir fotoğraf sergisi açıldı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, yaptığı konuşmada Atatürk'le Türk Bayrağı'nın özdeşleştiğini söyledi. Karahisarlı : " Atatürk, mevki, makam hatta hayatını ülkenin kurtuluşu için adamıştır. Atatürk Anadolu'ya geçerek kurtuluş hazırlıklarına başladığından onun ölüm fermanı hazırlanıyordu. Öyle kolay değil, mevki ve makamı bırakıp ülkenin kurtuluşu için bayrak açmak. Ben Türk Bayrağı ile Atatürk'ü birbiriyle içiçe girmiş olarak görüyorum. Türk Bayrağı'na baktığım zaman, onun içinde Atatürk'ü görüyorum. Atatürk'e baktığımız zamanda onun gözlerinin içinde bayrağın ayyıldızını görüyorum." dedi.
Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm İl Müdürü Ziya Zakir Acar, tarafından hazırlanan Atatürk sergisi gezildi.

Reklam
Reklam

Sergiyi Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, 5. Hudut ve Garnizon Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Levent Çolak, Belediye Başkanı Nurettin Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Nuri Erkan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şimşek, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı