Iğdır’da Av Sezonu Sona Erdi

Iğdır’da, 2012-2013 av sezonu 24 Şubat 2013 tarihinde itibaren sona ererken, bu tarihten itibaren her...

Iğdır’da, 2012-2013 av sezonu 24 Şubat 2013 tarihinde itibaren sona ererken, bu tarihten itibaren her türlü yaban hayvanı avlanmanın yasak olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Iğdır Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Merkez Av Komisyonu kararıyla 18 Ağustos 2012 ayında başlayan birinci ve ikinci grup kanatlı av hayvanları ile birinci grup memeli ve ikinci grup hayvanların avlanma sezonunun sona erdiğini belirtti. Merkez Av Komisyonu tarafından kararlaştırılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, belirlenen av takvimi gereğince Iğdır’da 18 Ağustos 2012 tarihinde başlayan av sezonunun 24 Şubat 2013 tarihi itibariyle sona erdiğini belirten Türkoğlu, “Yasak dönemde avlanan avcılara 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na göre işlenen av suçlarına 217 TL ile 14 bin 651 TL arasında değişen idari para cezası ve avladıkları hayvana göre 60 TL ile 80 bin TL tazminat cezası verilecektir. İlimizde av merakı olan, fakat sertifikası olmayan avcı adaylarının zor durumda kalmaması için yasal avcı olmaları ve kanunen avlanma pulu alarak avlanabilmeleri için ‘Avcı Eğitimi ve Avcılık Belgesi Verilmesi Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik' kapsamında avcı eğitime katılarak sekiz gün sürecek 34 saatlik kursa katılmaları ve sertifika almaları gerekmektedir. Avcılık kursuna katılmayan hiçbir avcının avlanma belgesi ve pulu alamayacağı ve kaçak avlanmaları halinde idari para 217 TL ile 14 bin 651 lira ve avladıkları hayvan başına tazminat 60 TL ile 80 bin TL para cezası uygulanacaktır. Bu duruma maruz kalmak istemeyen ve sertifikası olmayan avcı adaylarımızın 2013-2014 av sezonuna kadar Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğümüze ya da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: