Iğdır’da ‘çevremizi Temiz Tutalım Engellilerimizi Özgürlüğe Kavuşturalım’ Kampanyası

Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği tarafından, ‘Çevremizi Temiz Tutalım Engellilerimizi Özgürlüğe Kavuşturalım’ kampanya başlattı.Dernek...

Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü Derneği tarafından, ‘Çevremizi Temiz Tutalım Engellilerimizi Özgürlüğe Kavuşturalım’ kampanya başlattı.

Dernek Başkanı Garip Samançi, yaptığı açıklamada, başlattıkları kampanaya çerçevesinde; topladıkları mavi kapakların karşılığında alınan tekerlekli sandalyenin 10 yaşındaki engelli Zeynep Salman’a verildiğini belirtti. Bu kampanya ile bir engellinin daha özgürlüğüne kavuşturma mutluluğu içerisinde olduklarının vurgulayan Samançi, “Kampanyaya katkıda bulunan başta Iğdır Valiliği ve kurumlarımıza kampanyaya yoğun ilgi gösteren tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Yeni kampanyamız, “Çevremizi Temiz Tutalım Engellilerimizi Özgürlüğe Kavuşturalım” kampanya kapsamında her türlü plastik kapak ve plastik şişe maddeleri toplanacaktır. Bu kampanya ile çevremiz temizliğine büyük katkı sağalacak toplumumuzda plastik maddelerin dönüşümü ile ilgili duyarlılık oluşacaktır ve yine engellilerimize destek sağlanacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Tekerlekli sandalyeyi teslim alan Zeynep Salma’nın babası Mesut Salman ise konuşmasında, yıllardır kızının bir tekerlekli sandalye özlemi duyduğunu, kızının doğuştan iki bacağının olmadığını, dizlerine terlik giyerek okula gittiğini, artık tekerlekli sandalye ile okuluna rahat gidip geleceğini, başta Yeşil Iğdır Engelliler Spor Kulübü yönetimine ve mavi kapak kampanyasına destek olan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: