Iğdır'da Doktora Darp Iddiası

Iğdır Devlet Hastanesi'nde görev yapan Ortopedi Uzmanı Dr. Cihan Acı, poliklinikte muayene yaptığı sırada hasta yakını olduğu bildirilen 2 kişinin

Iğdır Devlet Hastanesi'nde görev yapan Ortopedi Uzmanı Dr. Cihan Acı, poliklinikte muayene yaptığı sırada hasta yakını olduğu bildirilen 2 kişinin saldırısına uğradı.

Darp edilerek vücudunun çeşitli yerlerinden yara alan Dr. Acı'ya çalıştığı hastanenin acil servisinde müdahale edildi.

Acı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, poliklinikte tek başına görev yaptığını belirterek, hastaların sıra beklemeden içeri girdiğini söyledi.

Hastaları sıra için sık sık uyarmak zorunda kaldığını ifade eden Acı, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Uyarılarımı kimse dikkate almadı. Gün içerisinde 117 hastaya baktım. Sabah kontenjanını kapatmıştım. Öğleden sonra tekrar kontenjan açıp işime devam edecektim. Bu sırada iki kişi içeri girdi. Şahısların muayene için geldiklerini sandım. Sekreterimden izin istediler. Yanıma kadar sokuldular. Ben de 'arkadaşlar buyurun' dedim. Tam o anda biri "sen benim anneme nasıl hakaret edersin" deyip beni darp etti."

Kendisini korumaya çalıştığını ancak karın boşluğuna tekme darbesi aldığını anlatan Acı, "O tekmeyle bayıldım. Kendimde değildim. Bayıldığım halde yüzüme vurmuşlar. Diğer hasta yakınları tarafından kurtarıldım. Beni darbedenler hakkında şikayetçi olacağım" dedi.

Hastane Başhekimi Uzman Dr. Kalender Karahan ise, meydana gelen olaydan dolayı üzüntülü olduklarını belirtti.

Bu durumu kabul etmediklerini ifade eden Karahan, şöyle devam etti:

"Doktor arkadaşımız özverili bir şekilde işine bakarken 2 kişinin saldırısına uğruyor. Dışarı çıkıp hastalara 'bugün öğlen arası vermeyeceğim. Sizlere bakacağım' demiş. Bu kadar fedakarlık yapan doktorumuz darp edilmiştir. Bu olayı kınıyoruz. Darp olayını yapan şahıslardan şikayetçi olacağız. Bu şikayetin arkasında duracağız. Sağlık çalışanlarımız yalnız değiller. Doktorumuz gözetim altında ve genel durumu ciddiyetini koruyor. Bu olaydan dolayı öğleden sonra poliklinik hizmeti vermeyeceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını istiyorum."

Reklam
Reklam

Acı'ya saldıran A.G. ve N.D. ile hasta kadın F.D. gözaltına alındı.

Muhabir: Emrah Kocabey - Memet Karaduman / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: