Iğdır'da "Gadir-i Hum Bayramı" Etkinlikleri

Hz. Muhammed'in hicretinin 10. yılında veda haccı dönüşünde Hz. Ali'yi taltif ettiği gün olarak kutlanan "Gadir-i Hum Bayramı" nedeniyle Iğdır'da

Hz. Muhammed'in hicretinin 10. yılında veda haccı dönüşünde Hz. Ali'yi taltif ettiği gün olarak kutlanan "Gadir-i Hum Bayramı" nedeniyle Iğdır'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamına bazı vatandaşlar, Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım bulvarı üzerinde yaklaşık 3 bin kişiye yemek dağıttı.

Caferi imamlarından Kazım Bahşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed'in hicretinin 10. yılında veda haccı dönüşünde Hz. Ali'yi taltif ettiği günü bayram olarak kutladıklarını belirterek, bayram dolayısıyla çeşitli programlar yaptıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Hz. Muhammed'in veda haccından dönerken Gadir-i Hum bölgesinde, bütün hacıları toplayarak Hz. Ali'yi yanına çağırdığını ifade eden Bahşi, "Peygamber Efendimiz, sağ elini havaya kaldırarak, 'benden sonra veliniz Ali'dir. Beni seven, O'nu sevsin' demiştir. Biz de bugünü bayram olarak kutlarız. Bugün Gadir-i Hum Bayramı'dır. Yani Hz. Ali'nin, Peygamber Efendimizin kendisinden sonra varisçi olarak gösterdiği gündür" dedi.

Bahşi, Gadir-i Hum Bayramı'nı, çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam edeceklerini kaydetti.

Muhabir: Iğdır / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: