Iğdır'da Hırsızlık Olayları

Iğdır Emniyet Müdürlüğü vatandaşlara hırsızlık olaylarına karşı uyarılarda bulundu.

Iğdır Emniyet Müdürlüğü vatandaşlara hırsızlık olaylarına karşı uyarılarda bulundu.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için evden hırsızlık olaylarına karşı bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, alınacak önlemlerin güvenliği arttırma konusunda önemli olduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Evlerden yaylaya çıkma, tatile gitme ve benzeri sebeplerle uzun süreli ayrı kalınması halinde mutlak suretle itimat edilen yakın komşu veya akrabalarınıza evinizi sürekli olarak kontrol etmelerini rica ediniz. Evinizden ayrılırken evinizin kapı ve pencerelerini kapatın, hepsini ayrı ayrı kilitleyin. Kapı ve pencerelerin arkasına ekstra sürgü taktırın. Evinizde yüklü miktarda ziynet eşyası ve para bulundurmayınız. En önemlisi olması muhtemel olayları önlemek için, tüm vatandaşlarımızın evleri civarında ve sokakta dolaşan şüpheli şahıslar ve araçlar ile karşılaşması durumunda vakit geçirmeksizin 24 saat hizmet veren 155 polis ihbar hattını arayarak haber vermeleri önemle rica olunur. Hırsızlık suçlarını önlemek ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için yapılan bu uygulamalarda temel amacımız halkımızın güven ve desteğini kazanarak küçük tedbirlerle büyük kayıpların önüne geçmektir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: