Iğdır’da "kanka Balon" Festivali

Iğdır’da 2’ncisi yapılan “Kanka Balon Festivali” kapsamında Türkiye’de ilk yapılan balon katlaması rekoru kıran çocuklar...

Iğdır’da 2’ncisi yapılan “Kanka Balon Festivali” kapsamında Türkiye’de ilk yapılan balon katlaması rekoru kıran çocuklar renkli görüntüler sergilediler.

Iğdır İl Emniyet Müdürlüğünce ’’Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Destek ve Koruma Programı (ÇOGEP) kapsamında yürütülen 2’ncisi yapılan ”Kanka Balon Festivali” isimli proje kapsamında Zübeyde Hanım Bulvarında etkinlik düzenlendi.

Iğdırlı 270 çocuğun katıldığı Dünya Balon Katlama Şampiyonu Dündar Mercan eşliğinde balon katlama ve balondan motif yapma etkinliğinde, Türkiye genelinde ilki yapılan Iğdır 2. Noterliğinin katılımı ile tescillenerek 283 balon çiçek yapılarak Türkiye rekoru kırıldı.

Reklam
Reklam

Konu ile ilgili açıklama yapan Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Ömer Faruk Arınç, Iğdır çocuk şube müdürlüğü olarak bu yıl ikincisini düzenledikleri festivalin çok güzel ve renkli geçtiğini belirtti. Arınç, “Balon Katlama Şampiyonu Dündar Mercan eşliğinde bu yılda bir rekor denemeyi planladık. Bu gün burada en fazla balon katlamayı deneyi deneyeceğiz. Bunun içinde bir platform oluşturduk. Çocuklarımız balonlardan yaptıkları çiçekleri bu platforma düzecekler. Burada yapılan derece Türkiye’de bir ilk olacak. Dolaysıyla da buda rekor olacaktır” dedi.

Bu gün burada düzenledikleri etkinlikler ile balonlardan çiçekler oluşturduklarını belirten Dünya Balon Katlama Şampiyonu Dündar Mercan, bu çiçeklerin adına sevgi çiçekleri koyduklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü bunları yapan çocuklardır. Malum çocuklarından içinde sevgiden başka bir şey olmaz. Bunun dışa yansımasıdır. Bu Polis barikatları oluşturduk. Bu bariyerlerin kullanmamızın özelliği artık polis bariyerlerinin de savaşı kötülüğü önleme değil. Dostluğu karşılamak içindir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: