Iğdır'da Koruyucu Aile Sıkıntısı

Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özgür Turhan, kentte aile içi şiddet, ailenin ekonomik durumunun yetersizliği, istismar gibi nedenlerle

Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özgür Turhan, kentte aile içi şiddet, ailenin ekonomik durumunun yetersizliği, istismar gibi nedenlerle devlet tarafından koruma altına alınan çocukların bakımını üstenecek koruyucu ve gönüllü aile olmadığını bildirdi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devlet tarafından koruma altına alınan çocukların psikolojik ve sosyal gelişimi açısından aile ortamının önemli olduğunu belirterek, bu nedenle koruyucu aile uygulamasının kentte bilinmesi için çeşitli çalışmalar sürdürdüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Koruyucu aile olmak isteyen vatandaşların akıllarındaki soru işaretlerini gidermek için il müdürlüğüne istedikleri zaman başvurabileceklerini belirten Turan, şunları kaydetti:

"Herhangi bir sebeple kendi anne ve babasının bakamadığı ya da bakmadığı çocuklar gerekli sosyal incelemeleri yapıldıktan sonra çocuk mahkemelerinin vereceği kararlarla koruma altına alınırlar. Devlet koruması altına alınan bir çocuk yaşına uygun olan bir kuruluşumuza yerleştirilir ve tüm ihtiyaçları 18 yaşına kadar eğitim görüyorsa eğer 25 yaşına kadar devlet tarafından karşılanıyor. Bakanlığımız tarafından hizmete sunulan, çocuk evleri şehrin çeşitli yerlerinde normal bir aile gibi apartman dairesi kiralamak suretiyle 5, 6 ya da 7 kadar çocuğumuzu bu daireye yerleştirdik. Başlarına çocuk gelişimi mezunu bakım elemanları tuttuk ve onlar orada, bir aile ortamına benzer bir ortamda kardeş gibi bakılıyor."

Muhabir: Iğdır / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: