Iğdır’da Kuduz Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda ‘Kuduz Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı’...

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda ‘Kuduz Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı’ yapıldı.

Iğdır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Aziz Durak başkanlığında Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve belediye yetkilileri ile köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla ‘Kuduz Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı’ yapıldı. Burada bir konuşma yapan Aziz Durak, kuduzun hayvanların salyasında bulunduğunu ve genellikle ısırma suretiyle bulaştığına dikkat çekerek, enfeksiyonun hayvanların salyaları ile çevreye yayıldığını söyledi. Köpeklerde salya klinik belirtilerin başlangıcından 5 gün önceye kadar virüs ihtiva ettiğini anımsatan Durak, hastalılığın hayvan tarafından ısırılmasından sonra kas dokusuna girerek çoğaldığını belirtti.

Reklam
Reklam

İl Sağlık Müdürlüğü’nden görevli Dr. Yavuz Özsular ise, hastalığın halk sağlığı açısında ciddiyeti ve alınması gereken tedbirleri anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: