Iğdır'da Saman Fiyatlarının Yüksek Olması

Iğdırlı besiciler, saman fiyatları yüksek olduğu için zor durumda kaldıklarını bildirdi.

Iğdırlı besiciler, saman fiyatları yüksek olduğu için zor durumda kaldıklarını bildirdi.

Besicilerden Seyithan Safa, uzun yıllardır besicilik yaptığını belirterek, son bir yıl içerisinde besicilikten zarar ettiğini belirtti.

Samanın pahalı olmasına rağmen hayvan fiyatlarının düşük olduğunu savunan Safa, "Hayvancılık son yıllarda kar etmemeye başladı. Bu nedenle hayvancılık yapmakta zorlanıyoruz" dedi.

Maliyetin kurtarmadığını ileri süren Safa, şunları kaydetti:

"Sattığımız hayvan para etmezken saman fiyatı ciddi anlamda yüksek durumda. Biz diğer illere göre biraz daha şanslıyız. Iğdır'da kar yağmıyor ve bu bir avantaj. Bizim işimiz hayvancılık, dolayısıyla bu işi yapmak zorundayız. Tabii bu işi yaparken de devletimizin hayvancılığa biraz daha destek vermesini bekliyoruz. Bu yıl ciddi anlamda sorun yaşadık. Umarım önümüzdeki yıllarda bu sorunları yaşamayız."

Reklam
Reklam

Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: