Iğdır'da ''şehrimizi Temizliyoruz'' Kampanyası

Iğdır'daki çevre kirliliği konusunda farkındalık uyandırmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, ''Şehrimizi Temizliyoruz''...

Iğdır'daki çevre kirliliği konusunda farkındalık uyandırmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, ''Şehrimizi Temizliyoruz'' kampanyası düzenlendi.

Düzenlenen kampanya kapsamında Iğdır Valisi Ahmet Pek, Çevre ve Şehircilik Müdürü Banu Aslan Can, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar kentte bir saat cadde ve sokaklarda çöp topladılar.

Kurum müdürleri ve vatandaşlar cadde ve sokaklarda bulunan çöpleri toplayarak, esnaflardan çevrenin temiz tutulması konusunda uyarılarda bulunan Vali Pek, belediye personelinin yetersiz olduğunu, belediyenin bütün şehri temiz tutma şansının olmadığını belirtti. Kentte vatandaşların temizlikle ilgili bir girişiminin olmadığını ifade eden Pek, ''Herkes kendi evinin önünü temizlerse şehir temizlenir. Maalesef buradaki insanlar temizlemek değil de şehri kirletmek için özel bir gayret sarf ediyor. Yediklerini, içtiklerini ve evinden çıkan ev artıklarını atıyorlar. Bu çöpleri belli bir yer belirlemeden rastgele sokağa atıyorlar'' dedi.

Reklam
Reklam

Çevredeki çöpleri toplayarak temiz bir çevre için farkındalılık uyandırmak istediklerini belirten Pek, ''Biz temizlik konusunda duyarlılık oluşturmak istiyoruz. Şehirde çöp konteynırları mevcut herkes çöplerini oraya atsın istiyoruz. Belediyenin de zamanında çöpleri kaldırması ve insanlarda çöplerini zamanında bırakmasını istiyoruz. Her an ne çıkarsa çıksın vatandaş çöplerini sokağa bırakmayı düşünüyor buda yanlış bir düşüncedir. Bu çöpler belli zamanda bırakılmalı ve belli zamanlarda da alınmalıdır. Biz bu kampanya ile insanlarımızı şehrimizin temizliğine karşı duyarlı hale getirmeyi planlıyoruz. Her esnaf kendi iş yerini temizlediği halde sorun kalmayacak. Belediyenin ciddi görevleri var. Toplanan çöplerin zamanında alınması son derece önem arz ediyor. Biz bu kampanya ile her kamu kurumu kendi çevresinin 100 metre etrafını temizlesin dedik. Bugün sadece bir saatimizi ayırdık ve çevremizi temizledik. Bu şekilde herkes çevresini temizlerse bütün şehir pırıl pırıl olur'' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İnsanlar kendi attıkları çöpün temizliğinin zor olmadığını bilmeli diyen Vali Pek, “Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz bu kampanyanın hazırlığını yaptı koordine etti. Bu kampanya ile bütün kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları hepimiz bu kampanya ile çevredeki çöpleri topladık. Vatandaşlar bizi görünce bunlar ne yapıyorlar diye konuşuyorlardı. Biz onların attıklarını temizlemeye çalıştık. Amacımız hep birlikte temiz bir çevrede yaşamaktır. Şehrimizde bazı sıkıntılar var ama bu sıkıntılar temiz bir il olmamız için engel değildir. Temizlik tamamen bir kültürdür. Kirletme odaklı değil temizleme odaklı bir toplum olmamız gerekiyor. Burada 3 bin 300 poşet ve eldiven dağıtıldı. Toplanan çöpler poşetlere konularak çöp konteynırlarına bırakıldı'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: