Iğdır'da Sözde Ermeni Soykırımı Iddialarına Karşı Miting

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ve Azerbaycan Beynel Halk Diaspora Merkezi (BDM), Ermenistan sınırındaki Alican köyünde "Hepimiz Mehmetçik, Hepimiz

Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ve Azerbaycan Beynel Halk Diaspora Merkezi (BDM), Ermenistan sınırındaki Alican köyünde "Hepimiz Mehmetçik, Hepimiz Karabağlı'yız" mitingi düzenledi.

ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, mitingde yaptığı konuşmada, Ermeniler tarafından öldürülen Müslümanları anmak amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu konuda haksız duruma düşürüldüklerini öne süren Gülbey, şunları kaydetti:

"24 Nisan günü, yalancı olan Ermeni diasporasının kendi çıkarı için katliam yalanına sığınacağını biliyoruz. Katliama uğramış halk biziz. Ermeni halkı katliama uğramamış. Bu yalan söylentiden başka bir şey değil. Dünyanın bu yalana kanmaması gerekiyor. 1915-1918 yıllarında bulunduğumuz bu topraklarda yüzlerce insan katledildi. En yakın tarihte 1992'de Hocalı'da ve Karabağ'da yapılan katliamlar halen gözler önünde ve izleri daha silinmedi. Dünya bu olaya göz yumuyor. Dünya burada vicdansızlık yapıyor."

Reklam
Reklam

BDM Başkanı İsmail Ağev de Ermeniler'e arşivlerini açma çağrısında bulunarak, "Ermeni çetelerinin Türkiye'de yaptığı katliamları, açılan toplu mezarlarda açıkça görmekteyiz. Daha açılmayan toplu mezarları bütün dünya önünde açmak için beklemekteyiz. Azerbaycan'da binlerce masum halk katledildi. Sözde Ermeni soykırımı yasa tasarılarını parlamentolarında kabul eden devletleri, Ermeniler'in yalanlarına alet oldukları için kınıyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: