Iğdır'da Tarla Günü Etkinliği

Iğdır'ın Oba köyünde yapılan ‘Tarla Günü’nde örtü altı yetiştirilen ilk Iğdır karpuzu kesildi.Iğdır İl Gıda,...

Iğdır'ın Oba köyünde yapılan ‘Tarla Günü’nde örtü altı yetiştirilen ilk Iğdır karpuzu kesildi.

Iğdır İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Oba köyünde düzenlenen ‘Tarla Günü’ne; Iğdır Valisi Amir Çiçek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Iğdır Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Erarslan ve kurum müdürleri katıldı. Tarlada ilk Iğdır karpuzunu keserek basın mensuplarına dağıtan Iğdır Valisi Amir Çiçek, Doğu Anadolu'nun sebze ve meyve ihtiyacının Iğdır Ovası’ndan karşılanmakta olduğunu söyledi. Iğdır’ın tarım alanında marka şehir olması konusunda çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Vali Çiçek, “Bizim tek isteğimiz, turunçgiller hariç her türlü meyve ve sebzenin yetiştirildiği Doğu’nun Çukur Ovası olarak bilinen Iğdır’ın organik meyvelerinin ülkemizin her yerinde tadılması, tüketilmesi ve üç ülkeye sınır olan ilimizin tarım alanında markalaştırılıp, yurtdışına buradaki tarımsal ürünlerin ihraç edilmesidir” dedi.

Reklam
Reklam

Meyve ve sebze üreticisi Alican Akçan ise, verimliliğin bol geçmesinin sırrının toprağı iyi işleyerek, canı gönülden çalışmaktan geçtiğini söyledi. Akcan, “Iğdır’ın yerli karpuzunun sezondan önce hasadına başladık. 2008 yılında başlattığım, örtü altı ve üstü olmak üzere toplam 144 dekarlık alana ekilen karpuzun bu senede erken hasadını yapmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: