Iğdır'daki "casusluk" Davası

Iğdır'da casusluk yaptıkları iddiasıyla haklarında 20 yıla kadar hapis istenen 3'ü tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Iğdır'da casusluk yaptıkları iddiasıyla haklarında 20 yıla kadar hapis istenen 3'ü tutuklu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan İranlı Mohammed Reza Esmacılapor Ali Melek ve Shagram Zargham ile Timur Ağrı, tutuksuz sanıklar Kamil Aras, Nurettin Abiş ve Abdurrahman Yavrutürk katıldı.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Ağrı, mahkemeye MİT'ten gelen koordinat raporlarını kabul etmediğini, kendisine yönelik gerçekleştirilen soruşturmanın bir komplo olduğunu ileri sürerek, tahliyesini talep etti.

Reklam
Reklam

İran uyruklu Melek ise MİT'ten gönderilen raporda yer alan Ağrı ve Iğdır'a gittikleri yönündeki iddiaların doğru olmadığını iddia ederek, gittikleri yerleri daha önceki duruşmalarda açıkladıklarını ifade etti.

Sanık avukatlarından Lütfi Erol Gür de müvekkillerinin gezdiği bölgede birçok kurumun bulunduğunu, söz konusu kurumların görüntüsünü özellikle çekilmediğini, yapılacak kapsamlı bir keşifte görüleceğini belirterek, bu konuda keşif yapılması talebinde bulundu.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya ise duruşmaya verdiği aranın ardından, sanık avukatlarından gelen keşif talebinin yerine getirilmesini, TÜBİTAK'tan istenen kamera kayıtlarının incelenmesine ilişkin raporun beklenmesine ve 3 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Iğdır'da yürütülen "casusluk" soruşturması kapsamında hazırlanan ve mahkemeye sunulan 115 sayfalık iddianamede, tutuklu 2 İranlının da aralarında bulunduğu 11 sanık hakkında 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Muhabir: Hasan Özkal

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: