İGİD Başkanı Timuroğlu, 'eriyen Stent' Sistemiyle Sağlığına Kavuştu

İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) Başkanı ve EXPO Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Timuroğlu, Ege Bölgesi'nde...

İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) Başkanı ve EXPO Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Timuroğlu, Ege Bölgesi'nde ilk defa Özel Şifa Hastanesi'nde uygulanan eriyen stent sistemiyle tıkalı kalp damarı açılarak sağlığına kavuştu. Ameliyatı yapan Kardiyoloji Bölüm Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Taştan, takılan stentin altı ay içinde eridiğini, iki senede de vücutta tamamen kaybolduğunu söyledi.

İGİD Başkanı Timuroğlu'nun Şifa Hastanesi'nde yapılan tomografik anjiyosunda, kalbinin önemli bir damarında darlık tespit edildi. İlaç tedavisinden daha ileri bir işlemle açılması ihtiyacının ortaya çıkması üzerine stent takılmasına karar verildi. Uzm. Dr. Taştan, "Tetkiklerini değerlendirdik. Muayene sonucunda kol damarının bu işlem için müsait olduğunu tespit ettik. Kol damarından giriş yaparak, kalp damarındaki darlığın yüzde 85 civarında olduğunu gördük. Damardaki darlığın uzunluğunu ve bulunduğu yeri değerlendirerek bir stent koymaya karar verdik." dedi. Timuroğlu'na metal olmayan, yağ asidinden yapılmış en gelişmiş stendi takmaya karar verdiklerini anlatan Taştan, "Üzerinde damardaki darlığın tekrar oluşmasını engelleyici bir ilaç bulunan ve beş altı aydan sonra erimeye başlayan, iki yıl içinde tamamen eriyerek vücuttan kaybolan bir stent sistemiyle operasyonu gerçekleştirdik. Damardaki tıkanıklık tamamen açıldı. Hastamız şu anda oldukça rahat, bugün işlerine dönebilir, yurtdışı seyahati bile yapabilir." şeklinde konuştu. Sistemin, damardaki darlığı tedavi etmede devrim niteliğinde olduğunu kaydeden Ahmet Taştan, Ege Bölgesi'nde ilk defa hastanelerinde uygulandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Mehmet Timiroğlu da ameliyattan sonra kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirterek, "Sanki doping almış gibiyim. EXPO çalışmaları kapsamında Afrika'ya başlatacağımız geziler öncesinde check-up yaptırdım ve damarımın tıkalı olduğu teşhisi koyuldu. Ben bu kadar basit olacağını tahmin etmiyordum. Operasyondan bir saat sonra tüm ihtiyaçlarımı kendim karşıladım. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bir enerji geldi bana. Ege Bölgesi'nde bu yöntemin uygulandığı ilk hasta olmaktan mutluyum." dedi.

EXPO'nun İzmir'e çağ atlatacak nitelikte bir fuar olduğunu da vurgulayan Yürütme Kurulu Üyesi Timuroğlu, "45-50 milyarlık bir yatırım gerçekleşecek; bu da İzmir’i, gerçek İzmirlilerin bile tanıyamayacağı bir konuma eriştirecek. Ayrıca fuar bölgesunin İnciraltı olması da büyük bir avantaj. Bitiminde 270 hektarlık yeşil alana sahip olacağız. Bu da Avrupa’nın en büyük yeşil alanı demek.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: