İgm Başkanı Sel’den İşçi Alımı Açıklaması

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, Sandıklı ilçesindeki bakımevinde görevlendirilmek üzere alınan 5...

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, Sandıklı ilçesindeki bakımevinde görevlendirilmek üzere alınan 5 işçiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Biz hakkaniyet olsun diye personelleri sınav yaparak işe aldık, ondan önce alınan personelleri de ne şekilde işe alındıklarını da bazı İGM üyelerine sormak lazım” dedi.

Afyonkarahisar’da konu hakkında bazı yerel yayın organlarında çıkan haberler üzerine bir açıklama yapan İGM Başkanı Salih Sel, işçilerin alımında herhangi bir haksızlık yapılmadığını ifade etti. Sel, Sandıklı’daki bakımevine personel alınırken herhangi bir ilana çıkılmadığını ve duyuru yapıldığını hatırlatarak, 3 Haziran’dan alınan personellerinin bazı parti üyelerinin yakınları ve partilileri olduğunu iddia etti. Olayı bu şekilde duyduktan sonra alınan personellerin aynı gün işe başlamadan çıkışlarının verildiğini de kaydeden Başkan Sel, bakımevine işçi alımı için, sınav kararı aldıklarını ve yapılan sınav sonunda hakkaniyetli davranarak hak eden 5 kişiyi işe aldıklarını belirtti. Bu konu için yapılan tartışmaların anlamsız olduğunu da dile getiren Başkan Sel, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Biz 3 Haziran’da işe alınan kişilerin ne şekilde işe alındığını duyunca bunun doğru olmadığına karar verdik. Durumu valiliğe bildirerek Afyonkarahisar merkezde 7 kişiden oluşturulan bir komisyon kurulmasını ve bu komisyonun sınav yaparak, imtihan sonucuna göre 5 kişinin işe alınmasını talep ettik. Nitekim de valilik bu kararımızı haklı buldu. Komisyon tarafından yapılan sınav sonucunda 5 kişi işe alındı. Ayrıca, 3 Haziran’da işe alınan kişilerin bazı İGM üyelerinin akrabaları, yakınları ve partilileri olduğunu söyleniyor. Bunun muhatabı ben değilim. Bunu o İGM üyelerine sormak lazım. Biz yaptığımız sınav sonunda hak eden kişileri işe aldık.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: