İğne Deliği Gençlik Merkezi Üyeleri Kızılırmak Deltası'nda Kamp Yaptı

Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın Atakum İğne Deliği Gençlik Merkezi üyeleri, doğayı tanımak için Kızılırmak Deltası'nda kamp yaptı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın Atakum İğne Deliği Gençlik Merkezi üyeleri, doğayı tanımak için Kızılırmak Deltası'nda kamp yaptı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Şube Müdürlüğü'ne ait Kuş Gözlemevi'nde bahçesine yaklaşık 30 çadır kuran Atakum İğne Deliği Gençlik Merkezi üyeleri, burada doğa hakkında bilgi aldı. Konu hakkında bilgi veren İğne Deliği Gençlik Merkezi eğitmeni Nur Unlukaya, farklı yaş gruplarından gençlerin bir arada olmasını sağlamak için kamp düzenlediklerini söyledi. Gençlerin hem birlikte hareket etmelerini sağlamak hemde doğayı tanımasını amaçladıklarını belirten Unlukaya, "Üniversite ve lisede okuyan gençler var kampımızda. Burada gençlerin birbirlerini tanımasını sağlıyoruz. Ayrıca ekolojik okur yazarlık eğitimi veriliyor. Bu eğitimde de doğaya gençlerin nasıl bakması gerektiğini anlatıyoruz. Çünkü dünya sadece insanlara ait değil, birlikte paylaştığımız canlılar ve bitkiler var, gençlerin bunların farkına varmasını sağlıyoruz" dedi. Gençlerin insan merkezli düşünmesinin önüne geçip doğadaki diğer canlıların da farkına varması gerektiğini ifade eden Unlukaya, "Kızılırmak Deltası gençlerimizin doğaya bakış açısını değiştirdi. Şehir yaşamında bir çok gencimiz doğadaki canlıların farkında olmuyor. Delta sayesinde farklı kuş türlerini, yılkı atlarını, mandaları ve diğer bitkileri görme ve onları tanıma şansı yakaladı. Yani kampımız sayesinde bir farkındalık yarattık"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: