IGZO Ekranları Kullanıcılarla Buluşuyor

Mobil ekran teknolojilerine özellikle son dönemde ciddi yatırımlar yapan Sharp, IGZO adını verdiği yeni ekranlarını ilk defa bir akıllı telefonda kullanmaya hazırlanıyor.

Mobil dünyaya yönelik önemli işlere imza atan Sharp, IFA fuarında yeni nesil mobil ekranlarını tanıtmıştı. IGZO olarak adlandırılan bu ekranlar, ilk defa bir akıllı telefonda kullanıcılara sunuldu. Japon operatör NTT DoCoMo, bu ekran teknolojisini kullanan ilk akıllı telefonu resmi olarak tanıttı.

Sharp Aquos Phone Zeta SH-02E isimli ürün, 4.9inçlik bir IGZO ekran ile geliyor. Cihazın üzerinde yer alan bu ekran, 1280×720 piksel HD çözünürlük üretirken, ince çerçevesi ile akıllı telefona ayrı bir şıklık katıyor. Cihazın diğer önemli özellikleri arasında 1.5GHz Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemci, 16 megapiksel kamera, Adreno 320 GPU, NFC ve LTE yer alıyor.

Reklam
Reklam

Sharp’ın yenilikçi ekran teknolojisi IGZO, gelenekse LCD ekranlara kıyasla çok daha düşük enerji tüketim değerlerine sahip. Arka plan aydınlatma teknolojisinde önemli değişiklikler taşıyan ürün, bu sayede daha az ısınıyor, karanlık ortamlarda gözü yormuyor ve güneş ışığı altında ekran görünürlüğünü artırıyor. Sharp’ın yeni IGZO ekranlarını ilk kullanan isim HTC olabilir. Tayvan’lı üretici 2013 yılında pazara sunacağı bazı modellerinde Sharp’ı tercih edebilir.

[**

**](http://www.scroll.com.tr/93692/kaptan-scarlett-ve-korsanlari/)