İha Heyetinden Şırnak Ziyareti

İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölgeler Koordinatörü Lütfullah D. Uzun ve İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim...

İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölgeler Koordinatörü Lütfullah D. Uzun ve İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şırnak İl Başkanlığı ile Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret etti.

İlk önce AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir’i makamında ziyaret eden, heyet burada Demir ile fikir alışverişinde bulundu. Demir, barış sürecinin başladığından bu yana vatandaşların huzurunun en üst düzeye çıktığını belirtti. Barış sürecini vatandaşların sonuna kadar desteklediğini aktaran Demir, "Sadece Şırnak’ta değil Türkiye’nin dört bir yanında herkes süreci destekliyor. Çünkü artık vatandaşlar huzur istiyor, güvenlik istiyor. Süreçle birlikte bölgeye yeni yeni gelen vatandaşlar oldu. İnsanlığın ikinci doğuşu olan Cudi Dağı’nda piknik yapan, oraları yeni gören Şırnaklı vatandaşlar oldu" dedi.

Reklam
Reklam

İHA heyeti daha sonra Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz’ı ziyaret etti. Rektör Akmaz, Şırnak Üniversitesi kampüsünün geciktiğini ancak bunun arazi sıkıntılarından dolayı yaşandığını ifade etti. Rektör Akmaz, Şırnak Üniversitesi'nin yeni kurulmasına rağmen birçok başarıya ve projelere imza attığını sözlerine ekledi.

İHA Bölgeler Koordinatörü Lütfullah D. Uzun ise, İHA'nın Türkiye'nin birinci dünyanın ise en büyük üçüncü ajansı olduğunu söyledi. Uzun, "Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu yatırıma susamış. Buraların özellikle Şırnak gibi illerin yatırıma teşvik edilmesi gereken bölgelerdir. Şu an yürütülen barış süreci bölgeye insan akımı oluşturdu" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz