İHADER Başkanı Çelik: İnternet medyasıyla ilgili yasal düzenleme şart

İnternet Haberciler Derneği (İHADER) Başkanı Murat Çelik, “Türk Ceza Kanunu(TCK)'nun 3 ve 4. maddeleriyle ilgili...

İnternet Haberciler Derneği (İHADER) Başkanı Murat Çelik, “Türk Ceza Kanunu(TCK)'nun 3 ve 4. maddeleriyle ilgili yeni düzenlemeler biran önce yapılmalı.” dedi.
Murat Çelik, yaptığı açıklamada, internet medyasıyla ilgili düzenlemeye ihtiyaç bulunduğuna işaret ederek ilan ve reklam girdileriyle ilgili de gerekli düzenlemelerin süratle hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Çelik, şöyle devam etti: “İnternet haber portalları, bugün yazılı basından çok daha fazla okunduğu halde internet medyasının şu ana kadar bir tanımı, oturduğu bir zemin ve hukuki tanımı yok. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bir önceki hükümet döneminde gündeme getirdiği yasa tasarısının güncellenerek biran önce yasalaşması için çalışmalar başlatmasını istiyoruz.”
İnternet habercilerinin de sarı basın kartı sahibi olması yönünde çalışma yapıldığı müjdesini veren Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’a teşekkür eden Çelik, internet haberciliğini meslek edinmiş kişi ve kuruluşların şartlarının maddi sıkıntı içerisinde olduğunu, bunu gidermenin tek yolunun da ilan ve reklam girdileri olacağının altını çizdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz