'İhaleye Fesat Karıştırma' Suçuna Düzenleme

Kamuoyunda 4. Yargı Paketi olarak bilinen, ‘İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik...

Kamuoyunda 4. Yargı Paketi olarak bilinen, ‘İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülüyor.

Genel Kurul’da, tasarının 12. maddesinin değiştirilmesini içeren AK Parti önergesi kabul edildi. Buna göre, ihaleye fesat karıştırma suçunun cebir ve tehdit kullanmak suretiyle işlenmesi halinde temel cezanın alt sınırı 5 yıldan az olamayacak.

Kamuoyunda 4. Yargı Paketi olarak bilinen ‘İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediyor. Tasarının 12. maddesi üzerindeki görüşmelerde AK Parti’nin verdiği değişiklik önergesi kabul edildi. Önergeyle, 5237 Sayılı Kanun’un 235. maddesinin birinci ve üçüncü fıkraları şu şekilde değiştirildi:
“(1)Kamu kurum ve kuruluşları adına yapılan mal ve hizmet alım veya satımlarına ya da kiralamalara ilişkin ihaleler ile yapım ihalelerine fesat karıştıran kişi, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) İhaleye fesat karıştırma suçunun;
a)Cebir ve tehdit kullanmak suretiyle işlenmesi halinde temel cezanın alt sınırı 5 yıldan az olamaz. Ancak kasten yaralama ve tehdit suçunun daha ağır cezayı gerektiren nitelikli hallerinin gerçekleşmesi durumunda, ayrıca bu suçlar dolayısı ile cezaya hükmolunur.
b)İşlenmesi sonucunda ilgili kamu kurumu veya kuruluşu açısından bir zarar meydana gelmemiş ise bu fıkranın (a) bendinde belirtilen haller hariç olmak üzere, fail hakkında bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası hükmolunur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: