İhd Adıyaman Şubesi Ve Adıyaman Tabipler Odası'ndan Açlık Grevi Açıklaması

İnsani Haklar Derneği (İHD) Adıyaman Şubesi ile Adıyaman Tabipler Odası tarafından, cezaevlerindeki açlık grevleri hakkında...

İnsani Haklar Derneği (İHD) Adıyaman Şubesi ile Adıyaman Tabipler Odası tarafından, cezaevlerindeki açlık grevleri hakkında basın açıklaması düzenlendi.

İHD şubesinde düzenlenen basın açıklamasına; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Adıyaman İl Başkanı Mehmet Varol, Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hediye Kılınç, İHD Adıyaman Şube Başkanı Osman Süzen, Adıyaman Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Gündoğdu ve sendika üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Düzenlenen basın açıklamasını okuyan Ali İhsan Gündoğdu, "Cezaevleri ölüm evleri olmasın, ölüm değil çözüm... Türkiye cezaevlerinde 12 Eylül günü başlayan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevleri 50'nci gününe girmiş ve her an ölümlerin yaşanabileceği bir aşamaya gelmiştir. Açlık grevcilerinin temel istemlerinin; Abdullah Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının yaratılması, anadilde savunma ve eğitim hakkının tanınması gibi talepler olduğu kamuoyunca da bilinmektedir. Demokratik kamuoyu hiçbir zaman açlık grevlerinin ölüm orucuna dönüşmesini istemez. Bu nedenle açlık grevi eylemine başvuran mahpusların başta sağlık hakkı olmak üzere, yaşam haklarının korunması için tüm yetkililerin gerekli duyarlılığı göstermesini savunur. Bu bakımdan açlık grevcilerinin de kendi sağlıklarını korumak için başta B1 vitamini olmak üzere gerekli tıbbi tedbirleri almaları gerektiğini belirtmek isteriz" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: