İHH-AYDER'den Ateş Altındaki Suriye'ye Gıda Yardımı

İHH-AYDER acil yardım ekipleri, çatışmaların yoğunlaşarak sürdüğü Suriye'de yardım çalışmalarına devam ediyor.

İHH-AYDER acil yardım ekipleri, çatışmaların yoğunlaşarak sürdüğü Suriye'de yardım çalışmalarına devam ediyor.

İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayının ilk gününden itibaren Suriye'de 420 ton gıda yardımı yaptıklarını belirtti.

Son iki gün içerisinde Hama'da 35 ton, Halep şehrinde 28 ton, İdlip şehrinde ise 12 ton gıda yardımı daha yaptıklarını dile getiren Erdim, toplamda 460 tonu bulan bu yardımların 350 tonunun kuru bakliyat 100 tonunun un, 10 tonunun ise konserveden oluştuğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Gıda yardımına ek olarak ilaç, giyim ve temizlik malzemeleri gibi yardım çalışmalarının da yapıldığını vurgulayan Erdim, şunları kaydetti:

"Bölgeye 2 bin adet uyku tulumu ve 40 adet jeneratör yardımı yapıldı. 15 aydır Hatay ve Gaziantep'te bulunan sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyorduk son dönemde ise Suriye'nin içinde yardım çalışmalarına hız verdik. Çünkü Suriye içerisindeki halk büyük bir sıkıntı yaşıyor. İnsanlar iftarda ve sahurda yiyecek ekmeğe ulaşamıyorlar. Suriye'de gıda ve ilaç sıkıntısı had safhada ve halkın bu yönde yoğun talebi var, İHH-AYDER olarak bu çağrıya sessiz kalmıyoruz, bu yardımların buraya ulaşmasında emeği geçen bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz."

Muhabir: Basir Gülüm

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: