İhh Erzincan’da Bin 500 Kişiye İftar Yemeği Verdi

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gezici aşevi Erzincan’da bin 500 kişiye iftar yemeği verdi. Vali Abdurrahman...

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gezici aşevi Erzincan’da bin 500 kişiye iftar yemeği verdi. Vali Abdurrahman Akdemir’de iftar programına katılarak, vatandaşlara yemek dağıttı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) İftar TIR’ı dün Erzincan’a gelerek Cumhuriyet Meydanı’na kuruldu. İftar saatine kısa süre kala alanda toplanan vatandaşlar, yemeklerini alarak beklemeye başladı. Vali Adburrahman Akdemir, Vali Yardımcıları Abdullah Çiftçi, Mehmet Kurt ve Ahmet Kurt’da aşevini ziyaret ederek İHH çalışanları ile görüştü. Vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Vali Akdemir, aşevi aracına binerek, kendi elleriyle vatandaşlara yemek ikramında bulundu.

Reklam
Reklam

İHH Erzincan İl Temsilcisi Alaattin Önel, İHH olarak 25 ilde gezici aşevi ile iftar yemeği verildiğini ifade ederek; “Ekiplerimiz, dünyanın çeşitli bölgelerinde kumanya dağıtımı, iftar organizasyonları, zekat-sadaka bağışı ve sağlık yardımı gibi bir dizi yardım faaliyetini gerçekleştiriyor. Kriz ve doğal afet bölgelerinde aşevi çalışmaları, yetimlerin desteklenmesi, çadır kent yardımı, gezici aşevi, günlük sıcak yemek dağıtımı ve yoksullukla mücadele eden bölgelerde ise gıda yardımlarının yanı sıra kalıcı yardımlar kapsamında iş-meslek edindirmeye yönelik çalışmalar da yapılıyor. Aracımızın gidemediği yere gönüllülerimiz gidiyor ve aynı uygulamayı gittikleri yerde devam ettiriyor. Bu vesileyle Ramazan'ın bereketine vatandaşlarımızı yapacağı yardımlarla ortak olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: