İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan Vali Altıparmak'a Ziyaret

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yılmaz, İHH Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Yıldırım ve

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yılmaz, İHH Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

Vali Altıparmak, ziyarette yaptığı konuşmada, İHH'nın Türkiye'yi dünyanın dört bir yanında en iyi şekilde temsil ettiğini kaydetti. Altıparmak, "Bizim medeniyetimiz gerçekten bir merhamet medeniyetidir. Bir ahde vefa medeniyetidir" dedi.

İHH Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Yıldırım, vakfın bir yıllık geçmişe sahip olduğunu anlattı. Antalya olarak Afrika'da 30'a yakın su kuyusu açtıklarını belirten Yıldırım, ayrıca bölgede 300'ü aşkın kişinin katarakt ameliyatının yapılmasını sağladıklarını, ayrıca Bangladeş'te yetimhane projeleri olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Vali Altıparmak'ı faaliyetleri hakkında bilgi veren İHH yöneticileri de kamu yararına çalışan dernek statüsünde olduklarını ifade ederek, 130 ülke ve bölgede çalışma yaptıklarını, başta Sudan, Kenya, Etiyopya gibi Afrika ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde 2 bin 600'ün üzerinde su kuyusu açtıklarını kaydettiler.

Arakan'da yaşanan son gelişmeler de değinen İHH yöneticileri, bu bölgeye Antalya'dan da yardım götürdüklerini ifade ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: