İhh Nevşehir Temsilciliğinden Arakan’a Destek Çağrısı

İHH Nevşehir Sorumlu Baki Öncel Arakan ile ilgili yaptığı basın açıklamasında Nevşehir kamuoyunu duaya ve...

İHH Nevşehir Sorumlu Baki Öncel Arakan ile ilgili yaptığı basın açıklamasında Nevşehir kamuoyunu duaya ve desteğe davet etti.

İHH Nevşehir Sorumlusu Baki Önce yaptığı yazılı açıklamada, “3 Haziran’dan beri vahşetin, barbarlığın ve caniliğin en acımasız şeklini yaşadığı şu günde tepkisiz ve sessiz kalamayız. Arakan’da yaşanan olayları kınıyor ve kamuoyunu insanlığa yapılan zulme karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz.” dedi.

BM’nin konuyla ilgili olarak uluslararası çağrıda bulunması gerektiğini belirten Öncel, Burma’ya gelecek özgürlükçü bir yönetimin, Arakan ve Bangladeş gibi bölgelerde bulunan mülteci, yasa dışı göçmen ve Müslümanları rahatlatacağını ifade etti. Öncel “ Uluslararası toplum acilen Burma’da yaşanan zulmü durdurmalıdır. Bu gerçekleşene kadar ülkeler Burma ile ekonomik ilişkilerini kesmelidir. İslam ülkeleri Arakanlı Müslümanların uğradığı zulme karşı sessizliklerini bozmalı ve gerekli tepkiyi ortaya koymalıdır. İslam âlimleri bu konuda Müslüman toplumlara öncülük etmeli ve Müslümanların bu zulüm karşısındaki sorumluluklarını hatırlatan açıklamalar yapmalıdır. Türkiye, Arakanlı Müslümanlara uygulanan zulmün önlenmesi için çeşitli platformlarda girişimlerde bulunmalıdır. Uluslararası yardım kuruluşlarının Arakan içerisinde ve mülteci kamplarında yardım dağıtabilmeleri garanti altına alınmalıdır. Burma sınırları içerisinde kalan alan, sivil insan hakları örgütlerine ve uluslararası gözlemcilere açılmalıdır. Dünyanın diğer bölgelerinde yaşayan Budistler Burma’daki zulmü durdurmak için harekete geçmelidir.Yukarıda zikredilen ve son olaylarda da görülen insan hakları ihlallerinin son bulması ve sorumlularının cezalandırılması uluslararası topluluğun sorumluluğundadır.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: