İhh, Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye Kampanyası Başlattı

Adıyaman İnsani Yardım Derneği ( İHH) ve sivil toplum örgütleri tarafından Adıyaman’da 'Suriye için bir...

Adıyaman İnsani Yardım Derneği ( İHH) ve sivil toplum örgütleri tarafından Adıyaman’da 'Suriye için bir ekmek bir battaniye kampanyası' başlatıldı.

Demokrasi Parkında başlatılan kampanya ile ilgili bir konuşma yapan Adıyaman İnsani Yardım Derneği Başkanı ve İHH Gönüllüsü Abdurrahman Gürbüzcan, “ 1 yıla yakın bir zamandır komşumuz Suriye’de devam eden savaş halen bütün acımasızlığı ile devam etmektedir. Beşşar Esad kendi halkına sürdürdüğü insanlık kıyımına her gün onlarca canı katletmek suretiyle, kadın, erkek ve yaşlı demeden bütün bütün dünyanın gözü önünde bu zulmünü sürdürmektedir. Yapılan bu zulüm sonucunda Suriyeli kardeşlerimizin bir kısmı ülkemize ve diğer komşu ülkelere sığınmışlardır. Ancak savaşla burun buruna kalmış kadın ve çocuklar, aç susuz ve perişan bir hayata maalesef kalmışlardır. Adıyamanlı sivil toplum kuruluşları olarak mazlum Suriyeli kardeşlerimize destek olamk, yaralarını sarmak ve acil insani yardımda bulunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Adıyamanlı kardeşlerimizin yardım sever olduklarını biliyoruz. Kardeşlerimize yardımcı olmak, sıkıntılarını biraz olsun dindirmek için Suriyeli kardeşlerimize yönelik olarak yardım kampanyası düzenlemeye karar verdik. Savaşın hayla sürdüğü ve acıların her gün katmerleşerek büyüdüğü Suriyeli kardeşlerimize yardım etmeyi insani bir görev biliyoruz. Gün savaşın neden ve nasılına bakmadan, etnik kimlik tartışmalarını bir kenara bırakarak Suriyeli kardeşlerimize insani görevimizi yapma günüdür. Suriye’de ekmek bulamadan çocukları ile beraber bombaların altında açlık ve yaşam korkusuyla hayat denirse eğer hayatını sürdürmeye çalışan annenin evine yapacağımız yardım ile misafir olma günüdür. Gün kanayan kardeşkanının dinmesi için dua ve açlıktan nefesi kokan insana el uzatma günüdür. Yaşanan bu acılara merhem ve ortak olma adına bu yardım kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz. İHH genel merkezimizin bölgede yapmış oldukları tespitler sonucunda acil olarak kuru gıda, bebek ihtiyaç malzemeleri ile battaniye olduğu bildirilmiştir. Bu ihtiyaçların karşılanması için düzenlediğimiz, ‘Suriye için bir ekmek bir battaniye’ kampanyası ile ilgili olarak Demokrasi Parkı'na stant açılmıştır. Gerek bütün sivil toplum kuruluşlarının şubelerine gerek bu amaçla açılan banka hesap numaralarına ve gerekse Adıyaman’ımızın merkezinde bulunan Demokrasi Parkında açılan standımıza yardımlarınızı bekliyoruz. Yaşanan bu acıların dinmesi ve bu acıların bir daha yaşanmamasını Allah'tan istiyoruz. Bütün kamuoyuna yapacakları destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: