İhh, Yetimleri Eğlendirdi

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa İl Temsilciliği, yetimler için eğlence düzenledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa İl Temsilciliği, yetimler için eğlence düzenledi.

Şehitlik Çamlık Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa il Temsilcisi Behçet Atilla ile, yetim çocuklar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan, İHH İnsani Yardım Vakfı il Temsilcisi Behçet Atilla, "İHH İnsani Yardım Vakfı olarak yetimleri çok önemsiyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde sponsorluk sitemiyle yaklaşık 25 bin yetimi destekliyoruz. Yetimlerimizi sevindirmek için bu yıl bu Urfa'da 'yetim sevindirme programları'mızın beşincisini şuanda yapıyoruz. Yetimlerin velisi Allah'tır, biz de yetimleri sevindirmek suretiyle Allah'ın rızasını kazanmak istiyoruz. Şanlıurfamızda 200 yetim çocuğumuza ayda 90 TL para yardımı yapıyoruz. 3 ayda bir 270 TL olarak annelerinin hesabına parayı yatırıyoruz. Bu meblağ büyük olmayabilir, ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor demiyoruz. Bununla ailemizin yetimimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Onların yalnız olmadığını gösteriyoruz. Bu tür organizasyonlardaki amacımız da yetim ailelerimizin birbirleriyle tanışmasını sağlamak, babaları vefat etmiş başka ailelerin de olduğunu görmelerini sağlamak ve yetim çocuklarımızı hediyeler vererek sevindirmektir. Önümüz yaz, çocuklarımızı yaz Kur'an kurslarına göndererek dinlerini, peygamberlerini ve peygamberin hayatını öğrenmelerini sağlayalım. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) de bir yetim idi. Böylece çocuklarımızı ailemize, toplumumuza, ümmete faydalı birer fert olarak yetiştirelim. Onler Allahın emanetidir, önce siz değerli annelere sonra bize emanettir" dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra yetim kızlardan oluşan ilahi grubu Türkçe ve Kürtçe İlahiler söyledi. Akabinde yetim erkeklerden oluşan İlahi gurubu Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahi ve marşlarla solundaki yetim aileleri ve yetim çocukları adeta mest etti. Yaklaşık 265 yetim çocuk ve 65 yetim annesinin katıldığı programda 350 kişiye yemek verildi. Programın sonunda yetimler için hazırlanan ve etiketlenen hediye poşetleri yetimlere takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz