İHH'dan Fotoğraf Sergisi

ŞANLIURFA (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nca (İHH), "Suriye Katliamı Fotoğraf Sergisi" açıldı.

ŞANLIURFA (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nca (İHH), "Suriye Katliamı Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Suriye'de 2'nci yılını dolduran iç savaşın etkilerinin anlatılması amacıyla tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'nde açılan sergiye vatandaşlar ilgi gösteriyor.

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atilla, yaptığı açıklamada, Baas zulmü ve kuşatması altında olan Suriye halkının 2011 yılından beri bu zulme karşı ayağı kalktığını belirtti.

Suriye'deki olayların 2'nci yılını doldurduğunu, buradaki Müslüman halkın yeterince sahiplenmediğini savunan Atilla, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bir vücudun azaları gibi olmaları gereken Müslümanların birçoğu Suriyeli kardeşlerinin feryatlarını duyma, acılarını paylaşma hususunda zaaf içinde. Kabul etmek gerekir ki Baas vahşetinin olanca acımasızlığıyla ve kesintisizce devam ettiği bu iki yıllık süre zarfında anlamsız tartışmalar, temelsiz komplo tezleri ve kardeşlik hukukunu ayaklar altına alan tutumlarla zihinler bir hayli karıştırıldı, kirletildi. Oluşturulan bu kirli havanın etkisiyle dayanışma çabaları hak ettiği boyutlara ulaştırılamadı."

Atilla, fotoğraf serisini açmalarındaki amacın orada yaşanan zulmü insanlara tekrar hatırlatmak olduğunu kaydetti.

Muhabir: Eşber Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: