İHH’dan tüm dünyaya kardeşlik köprüsü

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Türkiyeli hayırseverlerin vekalet yoluyla bağışladığı kurbanları dünyanın bir çok noktasındaki...

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Türkiyeli hayırseverlerin vekalet yoluyla bağışladığı kurbanları dünyanın bir çok noktasındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. Günler öncesinden bölgelere giden İHH ekipleri, bayram namazının hemen ardından çalışmalara başlayarak vekalet yoluyla bağışlanan kurbanlıkların kesimlerini tamamladı. Farklı coğrafyalarda farklı iklimlerde çalışmalar yürüten İHH, bazı ülkelerde -12 derecede kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken sellerin vurduğu ülkelerde teknelerle köyleri gezerek yetimleri sevindirdi.
İHH’dan yapılan açıklamaya göre kurban çalışması kapsamında Tataristan’a giden İHH ekipleri, -12 derecede kurbanları keserek etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Tataristan’ın Buinsk şehri ve Kazan ilinin Zalensky bölgelerinde dağıtım yapan İHH ekipleri, Tataristan halkının büyük ilgisi ile karşılaştı. Tataristan halkı da İHH ekiplerine Türkiye hakkında bir çok soru sorarken İHH ve bağışçılarına da onları unutmadıkları için teşekkür etti.
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın önem verdiği ve çok yoğun proje çalışmaları yaptığı ülkelerden birisi de hem geçen yıl hem de bu yıl içerisinde meydana gelen sellerin büyük zarar verdiği kardeş ülke Pakistan oldu. Kalıcı projeler ile Pakistan halkına destek olan İHH, kurban bayramında 15 kişilik bir ekiple bölgede kurban çalışması gerçekleştirdi. Gruplara ayrılan İHH ekipleri hem kurban çalışmalarını gerçekleştirdi hem de bölgedeki diğer projeleri kontrol etti.
Bosna Hersek de bu bayram unutulmadı. İHH, İstanbul Eğitim ve Kültür Derneği ile gerçekleştirilen ortak çalışmalarda şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Şehit aileleri ve gazilerle gerçekleştirilen programların ardından Hrasnica bölgesinde yaşayan muhacirler ziyaret edildi. Savaş zamanı evlerini kaybetmiş ve imkansızlıklardan ötürü evlerine dönemeyen muhacirlere etleri dağıtıldı. Bosna Hersek’te gerçekleştirilen programlarda Zabrate ve Solankovici bölgesinde Hırvatların arasında kalmış Boşnakların da misafiri oldu.
Endonezya Banda Aceh’te Kurban bayramı heyecanı birkaç gün önceden başladı. Türkiye halkının gönderdiği 51 hisse kurbanlık, bayram namazının hemen ardından IHH’nın Açeh’deki İstanbul yetimhanesinin bahçesinde yetimlerin eşlik ettiği dua ve tekbirlerle kesildi. Kurban edilen hayvanların etleri Banda Aceh’te, Cot Suruy Ingin Jaya Aceh Baser ve Indrapuri Aceh Baser bölgelerinde yetimlerin ailelerine ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Hisselerin dağıtıldığı aileler okyanus ötesinden gelen bu dostluğa duaları ve sevgileri ile karşılık verdi. Osmanlı döneminin ardından Tsunamide de onları yalnız bırakmayan Türkiye halkını her zaman yanlarında görmekten mutlu olduklarını da ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz