“ihlal Edilen Kuralların Affı Olmamalı”

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği (KTYG) Samsun İl Temsilcisi Mustafa Koldere, yetkililerden demeç değil ciddi...

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği (KTYG) Samsun İl Temsilcisi Mustafa Koldere, yetkililerden demeç değil ciddi ve etkili denetimler beklediklerini belirterek, “İhlal edilen kuralların affı olmamalı” dedi.

Merkezi Ankara’da bulunan Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Samsun İl Temsilcisi Mustafa Koldere yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı verilerine göre trafik kazalarındaki kusur unsurlarının başında sürücülerin yine ilk sırada yer aldığını söyledi. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun neredeyse her saniye ihlal edildiğini kaydeden Koldere, “Yetkililerden demeç değil ciddi ve etkili denetimler bekliyoruz. İhlal edilen kuralların affı olmamalı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Trafikteki denetim mekanizmasına sadece görevlilerin değil vatandaşlarında katılması gerektiğine dikkat çeken Koldere, bu yıl yaklaşık 7 bin trafik cezasının alınan ihbarlara göre kesildiğini ve emniyet kemerini takmayan, hız limitine uymayan, kırmızı ışıkta geçen sürücülerin araçlarının plaka numaralarının görevlilere bildirilmesinin bir vatandaşlık sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Yıllardır önüne geçilemeyen trafik terörünün kalıcı çözümünün vatandaşa trafik kültürünün aşılanmasıyla mümkün olacağını kaydeden KTYG Samsun Temsilcisi Mustafa Koldere, “Sürücülerin temel eğitimi sürücü kurslarında başlar. Her geçen gün sayısı artan ve verilen eğitim kalitesi konusunda endişe oluşturan sürücü kurslarının da sıklıkla denetlenmesi; sürücü adayının gelecekteki trafik deneyimine kuşkusuz etki edecektir” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: