Ihlara Vadisi'nde Antep Fıstığı Aşılaması Başlatıldı

Dünyanın en büyük ikinci kanyonu olan ve Aksaray sınırları içinde bulunan Ihlara Vadisi'nde antep fıstığı yetiştirilmesi projesi kapsamında aşılama çalışmalarına başlandı.

Dünyanın en büyük ikinci kanyonu olan ve Aksaray sınırları içinde bulunan Ihlara Vadisi'nde antep fıstığı yetiştirilmesi projesi kapsamında aşılama çalışmalarına başlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü çalışma kapsamında, daha önce ekimi yapılan ve başarılı sonuçlar elde edilen Antep fıstığının yaygınlaştırılması amacıyla aşılama çalışmaları başlatıldı. Ihlara Vadisi'nde yaklaşık 10 kilometrelik hat boyunca daha önce temizlik çalışması yapılan melengiç ağaçlarına antep fıstığı aşılaması yapılacak. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, Ihlara Vadisi'nin Aksaray'ın en önemli ören yerlerinden birisi olduğunu söyledi. Vadinin hem doğal, hem de tarihi özellikleriyle ön plana çıktığını dile getiren Doğan, şunları kaydetti: "Örneğin vadi tabanında, çevresine nazaran karasal iklim yerine Akdeniz iklimi görülüyor. Geçmiş yıllarda vadi tabanında bu iklime uygun ürünler yetiştirilmeye çalışılmış ve Antep fıstığında başarılı sonuçlar elde edilmiş. 2013 yılı itibariyle müdürlük olarak Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne müracaat ettik. Tarımsal değeri olan ve tarımla uğraşanların istifade edebileceği ürünleri denemeye çalıştık. Antep fıstığında başarı elde ettiğimiz için bu çalışmayı başlattık. 10 kilometrelik hat boyunca muhtelif yerlerdeki melengiç ağaçlarına Antep fıstığı aşılaması yapıyoruz. Başarılı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum." İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun ise daha önceki yıllarda denenmiş ve başarılı olmuş Antep fıstığı aşılamasının İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün başvurusuyla tekrar başlatıldığını ifade ederek, Akdeniz iklimini seven bu ürünün Orta Anadolu'da yetişmesinin oldukça ilginç olduğunu söyledi. Zabun, gerek bölgeyi ziyaret eden turistlerin ilgisini çekecek, gerekse de bölge çiftçisine örnek olacak bir çalışma başlatmanın mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: