İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'in Vefatı

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'in vefatı dolayısıyla, TGRT Haber'e telefonla bağlanan Dışişleri Bakanı...

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'in vefatı dolayısıyla, TGRT Haber'e telefonla bağlanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Davranışıyla, herkese örnek teşkil eden, gururdan kibirden uzak zarif bir üslubu vardı. Birçok hayata vesile oldu hayatı boyunca. Hem bir iş adamı olarak, hem bir zarif dava adamı olarak hepimizde güzel hatıralar bıraktı" derken, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Kendi tırnaklarıyla bu ülkede nelerin başarılabileceğini ortaya koymuş vizyoner bir büyüğümüzdü. Sadece habercilikte değil aynı zamanda dürüst, ahlaklı iş yapma anlayışıyla farkını her zaman ortaya koymuştur. Hem küresel bir insandı hem de son derece yerli bir kişiydi" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'in vefatı dolayısıyla TGRT Haber'e telefonla bağlandı. Haberi alınca büyük bir hüzün duyduğunu belirten Davutoğlu, "Ama bir taraftan da bıraktığı güzel mirası hatırlayınca herkes böyle güzel bir miras bıraksın, geleceğe güzel hatıralar bıraksın diye dua ettim. Davranışıyla, herkese örnek teşkil eden, gururdan kibirden uzak zarif bir üslubu vardı. Birçok hayata vesile oldu hayatı boyunca. Hem bir iş adamı olarak, hem bir zarif dava adamı olarak hepimizde güzel hatıralar bıraktı. Allah rahmet eylesin" dedi.

"TÜRKİYE, O DEĞERLİ İNSANLARLA BERABER BU GELİŞEN YÜZÜNÜ OLUŞTURDU"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da programa telefonla bağlanarak, "Hepimizin başı sağ olsun. Yalnızca TGRT Haber değil, yalnızca Türkiye Gazetesi değil Türkiye büyük bir değerini yitirdi. her birimizin yetişmesinde mutlaka katkı koyan yalnızca iş çevreleri değil, yalnızca basın camiası değil, hele hele bizim gençlik yıllarımızda kitap okumamıza dahi vesile olan nadir insanlardan bir tanesiydi. Türkiye, o değerli insanlarla beraber bu gelişen yüzünü oluşturdu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

HEM KÜRESEL BİR İNSANDI HEM DE YERLİ BİR KİŞİYDİ"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise Ören'in çok sevilen, saygı duyulan bir insan olduğunu dile getirdi. "Kendi tırnaklarıyla bu ülkede nelerin başarılabileceğini ortaya koymuş vizyoner bir büyüğümüzdü" diyen Bağış, şunları kaydetti:

"Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin onun yetiştirdiği talebelerin, onun yol arkadaşlarının Türkiye'nin imajını geliştirmesine katkılar verdiğini görürsünüz. Sadece habercilikte değil aynı zamanda dürüst, ahlaklı iş yapma anlayışıyla farkını her zaman ortaya koymuştur. Hem küresel bir insandı hem de son derece yerli bir kişiydi. Kendi kültürlerinden hiçbir zaman kopmadı ve o değerleri dünyaya tanıttı. Mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın."

"İHLAS AİLESİNİN 'İHLASLI ABİSİNE' ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

İçişleri Bakanı Muammer Güler de "Gerçekten çok üzgünüm. İhlas ailesinin 'ihlaslı abisine' Allah'tan rahmet diliyorum. Güzel bir insanı kaybettik. İyi bir eğitimci, iyi bir iş adamı, iyi bir organizasyon lideri, etrafına pozitif enerji verebilen bir insandı. Çok güzel işler yaptı. Ailesine sabır, metanet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"KENDİSİNE 'ENVER ABİ' DİYE HİTAP EDERDİM"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, programa telefonla bağlanarak yaptığı konuşmada "Bu akşam ben ve benim gibi birçok insan da keder içerisindedir. Öncelikle bazı insanlara 'Abi' ismi çok yakışıyor gerçekten. Enver Ören, birçok insan tarafından 'Abi' olarak kabul edilen ve 'Abi' diye hitap edilen bir insandı. Açıkçası ben de kendisiyle konuştuğum zaman, görüştüğüm zaman 'Enver Bey' diye değil 'Enver Abi' diye hitap ederdim" dedi.

Enver Ören'in uzun zamandır tedavi gördüğünü hatırlatan Çelik, "Allah hepimize hayırlı ömür, hayırlı ölüm versin. Bu dünyadaki vazifeyi tamamlayıp diğer tarafa göçmek her faniye nasip olmuyor. Bir de gittikten sonra sizin nasıl bir intiba bıraktığınız son derece önemlidir. Herkes gidiyor ama önemli olan insanlar nezdinde iyi bir intiba bırakmak, eser bırakmak. Eğer yoksa bıraktığın yeryüzünde bir eser, yarın gelir yerinde yeller eser. Ama maddi ve manevi eseri olan insanın yerinde yeller esmiyor. Enver Abımız bunlardan birisiydi. Bir Anadolu insanıydı. Öncelikle kendisine rahmet diliyorum. Allah mekanını cennet kılsın. Çok değerli ve kederli ailesine baş sağlığı diliyorum, sevenlerine baş sağlığı diliyorum, tüm İhlas Holding camiasına, çalışanlarına baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: