İhlas Koleji Hizmet İçi Eğitim Seminerleri Başladı

İhlas Koleji Hizmet İçi Eğitim Seminerleri, İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda başladı.Bu yıl geçen...

İhlas Koleji Hizmet İçi Eğitim Seminerleri, İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda başladı.

Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak birçok sunumun İhlas Koleji akademisyenleri tarafından yapılacağı seminerler dört gün sürecek. Seminerin açılış konuşmasını yapan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, İhlas Koleji’nin 17. hizmet yılına girdiğini belirterek yeni eğitim yılının herkese hayırlı olmasını diledi. Okul olarak en iyi hizmeti verebilmek için bu seminerin son derece değerli olduğunu söyleyen Koç, seminere iştirak eden öğretmen ve personele teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Öğretmenlik mesleğini öven Koç, öğretmenlik mesleğinin dünyanın en kutsal mesleği olduğuna dikkat çekti. Koç, bu mesleğin ömür boyunca devam edeceğini vurguladı. Öğretmenlere gülümsemenin önemi hakkında tavsiyelerde bulunan Koç, “Çevrenizdekilere ve öğrencilerinize karşı hoşgörülü olalım. Gülümsemeyi yüzümüzden ve gönlümüzden eksik etmeyelim” dedi.

PROJE EĞİTİMİ BİREYSELLEŞTİRME ÇABALARININ ÜRÜNÜ

Seminerin diğer konuşmacısı olan Apple markasının Avrupa Market ve İş Geliştirme Müdürü Ioannis Papadopoulos, Apple’ın yeni uygulamalarından biri olan I Tunes U (I Tunes University) hakkında bir sunum gerçekleştirdi. İhlas Koleji’nin gerçekleştirdiği eğitim teknolojileri konusundaki atılımlardan övgüyle söz eden Papadopulos, İhlas Koleji tarafından oluşturulan e-pub formatındaki ders içeriklerinin son derece etkileyici olduğunu söyledi.

Tüm bu çalışmalar neticesinde I Tunes U projesi hakkında bir tanıtım yapmayı istediklerini belirten Papadopoulos, eğitimin tarihsel gelişimi sonucunda I Tunes U projesinin ortaya çıktığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Eğitimdeki gelişimle birlikte sonuç olarak farklı zeka tiplerine göre eğitim metotları ortaya çıktığını okullarında yavaş yavaş eğitim formasyonlarını buna göre ayarladıklarını söyleyen Papadopoulos, eğitimin bireyselleştirilmesi hareketlerinin sonucunda I Tunes U projesinin bir fikir olarak doğduğunu belirtti.

Apple’ın müzik portalı olan I Tunes’in temel alınarak oluşturulan I Tunes U’da başlangıçtaki amacın hazırlanan ders videolarının öğrencilerin cihazlarına aktarılması olduğunu anlatan Papadopoulos zamanla projenin büyüdüğünü ve dünya üzerinde bir çok üniversite, müze, kütüphane gibi kuruluşların I Tunes U’ya kaynak ve içerik attığını söyledi.

Sunumunun sonunda I Tunes U’ya atılacak içeriklerin nasıl hazırlanacağını da kısaca anlatan Papadopoulos, bu içeriklerin telif haklarının nasıl korunduğu konusunda da bilgi verdi.

Toplam dokuz oturumdan oluşan seminerin birinci gününde katılımcılar teknolojinin eğitimde kullanımı, sosyal medya kanallarının etkin kullanımı ve yeni eğitim sistemi 4+4+4 hakkında bilgi aldılar.

Reklam
Reklam

Koç da konuşmasının sonunda İhlas Koleji’nde 10. hizmet yılını dolduran personele plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: