İhlas Koleji'nden Geleneksel Çocuk Oyunlarına Destek

İhlas Koleji tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali İhlas Koleji Marmara Evleri Kampüsü Spor...

İhlas Koleji tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Çocuk Oyunları Festivali İhlas Koleji Marmara Evleri Kampüsü Spor Salonu'nda yapıldı.

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının yeniden canlandırılması ve oynatılması adına önemli bir yer tutan festivalin açılışına Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Beylikdüzü Belediyesi Basın Yayınve Halkla İlişkiler Müdürü Mitat Yolcu, İhlas İlköğretim Okulu Müdürü Sabahattin Kazaz, öğrenciler ve veliler katıldı.

Beylikdüzü ilçesindeki okullardan gelen öğrencilerin de katılımıyla yaklaşık 150 öğrencinin mücadele ettiği festivalde mendil kapmaca, dokuz kiremit, körebe, yakan top, seksek, birdirbir, ebelemece gibi birçok oyun oynandı.

Reklam
Reklam

Keyifli geçen festival hakkında konuşan Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu Müdürü Sebahattin Kazaz, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri festivalin amacına hizmet ettiğine inandığını söyledi. Çocuklarımızın giderek sokakta oynanan oyunlara olan ilgilerini kaybettiğini belirten Kazaz, bilgisayar oyunlarının çocukları evlere hapsettiğini vurguladı. Bu oyunlarla çocukların ruh ve beden sağlığının korunacağına dikkat çeken Kazaz, ruh ve beden sağlığının korunmasıyla akademik başarıların da geleceğini

ifade etti.

Birçok veli ve katılımcı tarafından ilgiyle izlenen yarışmaların sonunda kazanan öğrencilere madalya ve sertifikalar verilirken, tüm katılımcılara da çeşitli hediyeler takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz