İhlas Koleji'ne Hollanda'dan Ziyaret

Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan İhlas Koleji'ne yurtdışındaki okulların ilgisi devam ediyor.Hollanda'da bulunan...

Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan İhlas Koleji'ne yurtdışındaki okulların ilgisi devam ediyor.

Hollanda'da bulunan Rijn Ijssel okulunun yetkilileri Türkiye ile kurmayı düşündükleri ortak çalışma platformu çerçevesinde ilk ziyaretlerini İhlas Koleji'ne yaptılar.

Sağlık eğitimi konusunda önemli bir okul olan Rijn Ijssel'in yaşlı ve engellilerin evde bakımı konusunda diplomalı çalışanlar yetiştiren programı hakkında iki ülke yetkilileri fikir alışverişinde bulundular.

Hollanda'da altı binin üzerinde öğrenciye eğitim veren Rijn Ijssel'in yetkilileri uzun zamandır takip ettikleri İhlas Koleji ile ortak çalışma yapma konusunda istekli olduklarını belirttiler.

Reklam
Reklam

Hollandalı ekibi dikkatle dinleyen İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç'ta sağlık eğitimi konusunda 2 yıldır çeşitli fikirler üzerinde konuştuklarını söyledi. Böyle bir işbirliğine gidilebilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini de vurgulayan Koç, eğer uygun koşullar oluşursa işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Özellikle çift diploma ve Avrupa ülkelerinde çalışabilme imkânının tanınması gibi hususlarda hassas davranacaklarını belirten Koç, yaşlı nüfusun arttığı Avrupa'da bu dalda insan gücüne ihtiyaç duyulmasının normal olduğunu ifade etti.

Hollandalı eğitimciler Türk eğitim sistemi ve İhlas Koleji hakkındaki sorularına cevap veren Hami Koç'u Hollanda eğitim sistemini yerinde görüp incelemek için ülkelerine davet ettiler.

Ziyaretin sonunda iki okul yetkilileri de bu eğitim bağının güçlenerek devam etmesi konusunda görüş birliğine vardılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: