İhlas Vakfı'nın “iş Hayatına Hazırlık Semineri" Başladı

İhlas Vakfı’nın düzenlemiş olduğu “İş Hayatına Hazırlık Semineri” İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda başladı.Türkiye’nin...

İhlas Vakfı’nın düzenlemiş olduğu “İş Hayatına Hazırlık Semineri” İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda başladı.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki üniversitelerde öğretimlerine devam eden öğrenciler ve misafirlerin katıldığı seminere İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay’ın konuşması ile başlandı. Konuşmasına İhlas Vakfı’nın kuruluş gayesi ve amaçlarını anlatarak başlayan Okyay, İhlas Vakfı’nın yapmış olduğu çalışmalardan örnekler verdi. Vakfın yurtiçinde ve yurtdışında önemli projelere imza attığını belirten Okyay bunları vermiş olduğu rakamlarla dinleyicilere gösterdi.

Reklam
Reklam

Vakfın açtığı ve açmayı planladığı yurtlardan söz eden Okyay ayrıca eğitim hizmetleri ve kurban kesim organizasyonları hakkında da bilgiler verdi.

Okyay’dan sonra konuşan Sancaklar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sancak, kendi hayatından kesitler anlattığı konuşmasında katılımcılara başarıya ulaşmaları için öğütlerde bulundu.

Emek vermeden başarının gelmeyeceğini söyleyen Sancak, emek ve sabırla çalışarak hedeflere ulaşılabileceğini belirtti. Sorgulayan, sorumluluk alan, mütavazi insanları örnek gösteren Sancak, gençlerden nefsine hakîm ne istediğini bilen insanlar olmalarını istedi.

"Parasını kaybeden bir şeyini, sağlığını kaybeden çok şeyini, güvenini kaybeden her şeyini kaybeder.”diyen Sancak, gençlerin kendilerine olan güvenlerini kesinlikle kaybetmeden kimseyi de taklit etmeden çalışmaları gerektiğinin altını çizdi. Sancak konuşmasını “Eşi ve işiyle meşgul olan her zaman başarılı olur.” diyerek sonlandırdı.

Suat Sancak’a Mehmet Okyay tarafından verilen plaketin ardından İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç katılımcılara hitap etti. Konuşmasında İhlas Eğitim Kurumları’nın 17 yıllık süreçte geldiği noktayı anlatan Koç, şu anda 13 kurumla hizmet verdiklerini belirtti. İhlas Kolejinde öğretmen olmak isteyen gençlere tavsiyelerde bulunan Koç, “Bizim okulumuzda öğretmen olabileceğine inandığınız arkadaşlarınızı dostlarınızı bize önerebilirsiniz. Öğretmenlik mesleğini seven herkese kapımız açık” dedi.

Reklam
Reklam

İhlas Eğitim Kurumları’nın atılımlarına da konuşmasında yer veren Koç, eğitimde yeni yeni kendine yer bulan tablette eğitim dönemine geçen ilk okul olduklarını vurguladı. Kurum olarak yeniliklere açık olduklarını söyleyen Koç, her türlü yapıcı yorumları da beklediklerini ifade etti. Koç konuşmasını Yunus Emre’nin “İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin Ya nice okumaktır” sözüyle bitirdi.

Seminere konuşmacı olarak katılan İhlas Holding İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim Genel Müdür Yardımcısı Selim Düzgün ve İhlas Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Doğuş Bektaş da hem İhlas Holding’in genel yapısı hem de çalışma hayatında başarılı olmak için neler yapılabileceğine dair anekdotlar sundular.

Zirvede ayrıca Prof. Ahmet Şimşirgil ve Doç. Dr. İsmail Kapan da birer konuşma yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: