İhracat verileri -GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz: -"Ocak-Mart 2012 dönemi ihracat miktarı, 2011 yılının aynı dönemine göre yüzde 18,9'luk bir artışla 1 milyar 871 milyon dolara yükseldi"

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, birlik olarak, Ocak-Mart 2012 dönemi ihracat miktarlarının, 2011 yılının aynı dönemine göre

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, birlik olarak, Ocak-Mart 2012 dönemi ihracat miktarlarının, 2011 yılının aynı dönemine göre yüzde 18,9'luk bir artışla 1 milyar 871 milyon dolara yükseldiğini bildirdi.

Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, GAİB tarafından Ocak-Nisan 2012 döneminde 1 milyar 871 milyon dolarlık ihracatın kayda alındığını, aynı dönemde, diğer ihracatçı birlikleri adına ise toplam 216 milyon 950 dolarlık ihracatın kayda alındığını, bu rakamla birlikte kayda alınan ihracat miktarının 2 milyar 87 milyon 950 bin dolara yükseldiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Gaziantep'in, Ocak-Mart dönemi ihracat rakamları ile geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumunda olduğunu ifade eden Çıkmaz, şu bilgileri verdi:

"Bölgemiz ihracatında Ortadoğu ülkeleri yüzde 58,7 pay ile ilk sıradaki yerini korumakta, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri yüzde 15,7 pay ile ikinci ve Afrika ülkeleri yüzde 10,4 pay ile üçüncü sırada bulunmaktadır. Toplam 159 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup bu ülkelerden Irak, Suudi Arabistan, ABD, Libya, Almanya, İtalya, Mısır, Rusya, İngiltere ve İran bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir.

Ayrıca, halı, iplikler, bitkisel yağlar, demir-çelik mamulleri, kumaşlar, pastacılık ürünleri, değirmencilik ürünleri, plastik ve mamulleri, ağaç ve orman ürünleri, konfeksiyon ürünleri bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olmuştur. Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, halı, tekstil ve ham maddeleri, kimyevi maddeler ve mamulleri ile demir, demir dışı metaller ilin ihracatında önde gelen sektörlerdir."

Reklam
Reklam

Çıkmaz, bölgeden yapılan ihracatın artarak devam etmesini temenni ettikleri kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: