İhracat Yapamayan Firmalara Oda Desteği Geliyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ihracat yapmak isteyip de yapamayan birçok...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ihracat yapmak isteyip de yapamayan birçok firmaya, kurulacak ‘Sektörel Dış Ticaret Şirketi’ ile olanak sağlamak istediklerini söyledi.

‘Sektörel Dış Ticaret Şirketi’ kurulmasına yönelik olarak ilk çalışma toplantısı GTO Başkanı Eyüp Bartık’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Gaziantep’in bazı sektörlerde üretimde iyi olmasına karşın, fason olarak üretim yaptığını, ortak markasını ve ortak ihracat yapmadığını belirten Bartık, buna çözüm bulmak için çalışacaklarını kaydetti. Oda olarak yaptıkları araştırmaların ardından konfeksiyon, hazır giyim, penye, triko ve ayakkabı sektörlerinin daha çok ihracat yapmasına olanak sağlamak amacıyla ‘Sektörel Dış Ticaret Şirketi’ kurulmasına yönelik olarak, ilgili sektörlerin meclis üyelerinde de katıldığı bir çalışma toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade eden Bartık, “Oda olarak kurulacak şirkete hem ortak olacağız, hem de destek vereceğiz. Amacımız ihracat yapmak isteyen ancak ihracat yapmayan üyelerimize yardımcı olmak. Kent olarak bazı sektörlerde üretimde çok iyi durumda olmamıza rağmen ortak markamız yok. Bu sektörler genelde markalı ürünlere fason üretim yapıyor. Kuracağımız ‘Sektörel Dış Ticaret Şirketi’ ile ihracat yapmak isteyen üyelerimize alt yapı hazırlamak istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: