İhracatçılara "Devlet Yardımı" Eğitimi

İZMİR (AA) -  Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerle ihracatta devlet yardımları eğitim programlarına yoğunlaşmak istediklerini bildirdi. 

İZMİR - Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerle ihracatta devlet yardımları eğitim programlarına yoğunlaşmak istediklerini bildirdi. Türkmenoğlu, yaptığı açıklamada, Türk ihracatçılarının uluslararası ticarette rekabet avantajı sağlayan devlet yardımlarından daha fazla ve etkin bir şekilde yararlanmaları amacıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından 2008 yılında "Mikro Eğitim Projesi" kapsamında eğitim çalışmaları başlatıldığını hatırlattı. İhracatçılara devlet yardımları uygulamalarını anlatmak için 'Mikro Eğitim Projesi' kapsamında 600'e aşkın kişiye eğitim verdiklerini bildiren Türkmenoğlu, eğitim konusunda Ege Bölgesi'ndeki üniversitelerle işbirliği yapmak istediklerini kaydetti. Mikro Eğitim Projesi kapsamında oluşturdukları tanı grubunun, ihracatçı firmaların devlet desteklerini yeterince bilmediklerini, bilenlerin ise başvurma konusunda çekimser davrandıklarını tespit ettiğini belirten Türkmenoğlu, önümüzdeki dönemde Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerle "ihracatta devlet yardımları eğitim programları"na yoğunlaşmak istediklerini dile getirdi. Mikro Eğitim Projesi kapsamında, Başlangıç Mikro Eğitim, İleri Düzeyde Mikro Eğitim, Makro Eğitim, VIP Eğitim, Ofiste Mikro Eğitim ve Akademik Mikro Eğitim adı altında çeşitli eğitimler verdiklerini anlatan Mustafa Türkmenoğlu, "2008 yılından bu yana Ege Bölgesi'nin tüm illerinde ticaret odaları, sanayi odaları, borsalar, işadamı dernekleri, üniversiteler ve eğitim isteyen şirketlerde eğitim verdik. Bu programlar kapsamında ihracata yönelik devlet yardımlarının üniversite öğrencilerine aktarılması, gençlerimizi de ihracata kazandırmak için önemli ve güzel bir adım olarak görüyoruz. 2013 yılında da şu anda 600’ü aşkın katılımcıya eğitim verdik" açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz