İhracatçıya "Ro-Ro" Seferli Kolaylık

Mersin ile Lübnan'ın Tripoli kenti arasında 2 ay önce başlatılan Ro-Ro seferleri, Suriye'deki olaylar nedeniyle Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya ulaşmakta

Mersin ile Lübnan'ın Tripoli kenti arasında 2 ay önce başlatılan Ro-Ro seferleri, Suriye'deki olaylar nedeniyle Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya ulaşmakta sıkıntı yaşayan ihracatçıları sevindiriyor.

Akdeniz İhracatçı Birliklerinden (AKİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine geçiş kapısı olan Suriye'de yaşanan olaylar, ekonomik ilişkileri ve bölgeye yapılan ihracatı da etkilemeye başladı.

Suriye sınırında tırların geçişlerinde sorunlarla karşılaşılması ve zorluklar yaşanması nedeniyle alternatif güzergahlar üzerinde çalışan ihracatçıların imdadına, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katkıları sayesinde 26 Nisan'da, Mersin-Tripoli arasında Ro-Ro seferleri yetişti.

Reklam
Reklam

Mersin-Port Said limanları arasında haftada bir gerçekleşen Ro-Ro seferleri, ihracatçıların yeni, alternatif güzergahı haline geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Lübnan'a Ro-Ro seferleri gerçekleştirmeye başlayan 2 gemi acentesi yetkilisi ve UND Mersin temsilcisinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Söz konusu seferlerin artık ihracatçılar açısından vazgeçilmez hale geldiğini anlatan Yamanyılmaz, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ihracat yapan ihracatçılar olarak, bu seferlerin kendileri için son derece sevindirici bir gelişme olduğunu, ihracatçıların ilgi göstermeye devam etmeleri halinde, sefer sayılarının artırılmasını temenni ettiklerini bildirdi.

Muhabir: Kerem Kocalar/Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: