"ihracatta rekabet için yenilikçi ürün gerekli"

İSTANBUL, 2 Aralık   UİB aracılığıyla Kasım ayında yapılan ihracatın yüzde 13.37 düşüşle 1 milyar 913 milyon dolara düştüğüni dikkat çeken

İSTANBUL, 2 Aralık
UİB aracılığıyla Kasım ayında yapılan ihracatın yüzde 13.37 düşüşle 1 milyar 913 milyon dolara düştüğüni dikkat çeken Sabuncu, buna karşılık 11 aylık ihracatın yüzde 2.9 artışla 21.6 milyar dolara çıktığını söyledi.

Araştırma-geliştirme, yenilikçilik, ve teknolojiye önem veren firmaların uluslararası pazarlardan aldığı payı her geçen gün artırdığına işaret eden Sabuncu, "İhracatçılarımızın hepsinin bu seviyeye gelebilmesi ve ülkemizin büyük çaplı bir büyüme adımı atabilmesi için inovasyon, markalaşma, tasarım ve Ar-Ge konularına yoğunlaşmalıyız" dedi ve ekledi:

Reklam
Reklam

"Bizler, ihracata dayalı büyümenin Türkiye için oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu modelin uygulanabilmesi için bilgi ve teknoloji içeriği daha yoğun, katma değeri daha yüksek bir sanayi yapısına acilen geçilmesi gerekmektedir. Türk sanayisinin yüksek katma değerli ve yüksek, orta-yüksek teknolojili sektörlere dönüşümünün gerçekleşmesinin ardından Türkiye ekonomisi ihracatla paralel olarak büyümeyi sürdürecektir."

()

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: