İhracatta Son Nokta: At Sperması

Karacabey ilçesindeki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), şampiyonluklara imza atan atların spermalarını ihraç ediyor.TİGEM Karacabey...

Karacabey ilçesindeki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), şampiyonluklara imza atan atların spermalarını ihraç ediyor.

TİGEM Karacabey işletmesindeki laboratuarda şampiyon atların spermaları ihraç ediliyor. Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, Arap atçılığındaki çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dünyanın atçılık konusunda artık globalleştiğini belirten Bilden, Türkiye’nin artık her alanda ihracat yaptığını açıkladı. Türkiye'nin atçılıkta artık söz sahibi olduğunu ve Araplara da Arap atı sperması sattıklarını kaydeden Bilden, “Geçtiğimiz yıl Fas Jokey Kulübü, bizim atlarımızın namını duyunca bize müracaat ettiler. Kulüp başkanı geldi, Karacabey'e gittik. Şampiyonlar şampiyonu Caş, İzbatur ve Ayabakan'ın spermaları 85 bin dolar civarında bir değerle satılmıştı” dedi.

Reklam
Reklam

"ATLARIMIZI İYİ TAKİP EDİYORLAR"

Dünyadaki sayılı laboratuarlardan biri konumunda olan At Sperma Laboratuvarı'nda sperma ihraç ettiklerini ifade eden Bilden, şöyle devam etti:

“Araplar bizim atçılığımızı çok beğendiler. Atlarımızı iyi takip ediyorlar. Bundan dolayı da Arap ülkelerimizin büyük elçilikleri ile görüştük. Onlar taylarımızın satış takvimlerini istediler. Bundan sonraki yarışlarda Arap ülkelerinde talep olacak. Her yıl 5 bin civarında tayımız koşuyor. 2 bini Arap, 3 bini de İngiliz tayıdır. Türk atçılığı dünya tarafından takip ediliyor. Bakanlığımızın ciddi çalışmaları var. Atçılığın gelişmesi konusunda önemli değişiklikler yapıldı. Dünya atçılığına bakarsak Türkiye önemli bir yerde.”

Türkiye’deki tek olan laboratuvarda eksi 196 dereceye kadar dondurulan at spermaları, yurt içinde ve yurt dışındaki yarış atı yetiştiricilerine bin ile 10 bin lira arasında satılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: