"İhracatta Ürün Çeşitliliği" Semineri

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Floranexus firması tarafından, "İhracatta Ürün Çeşitliliği" semineri düzenlendi.

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Floranexus firması tarafından, "İhracatta Ürün Çeşitliliği" semineri düzenlendi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Divan Talya Otel'de düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, Antalya'nın 2016 Botanik EXPO'ya ev sahipliği yapmasından dolayı toplantının önemli olduğunu söyledi.

Sektör temsilcileri tarafından yeni türlerin dünyaya yayıldığını belirten Altıparmak, "Antalya'ya yılda 11 milyon turist geliyor. Bu nedenle çiçekçilikle ilgili organizasyonların düzenlenmesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ise iç pazarda ve ihracatta sektörün giderek büyüyeceğinin ifade etti. 2016 Antalya Botanik EXPO'su ile sektörün zirveye ulaşacağını dile getiren Bağdatlıoğlu, "Türkiye'nin 2023 hedefi olan 500 milyon dolar ihracata ulaşmanın yolu dünya süs bitkileri trendlerini ve tasarımlarını belirlemekten geçiyor. Ürün çeşitliliği seminerini de bu amaçla düzenledik. Bu tür seminerler buna destek veriyor. Umuyorum çiçekçilik sektöründe dünyada ilk üç arasına gireriz" diye konuştu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak da Antalya'da tarım sektörünün, turizm sektörünün ardından ikinci sırada geldiğine işaret etti.

Antalya'nın Türkiye'nin en önemli çiçek ihracat merkezi konumunda bulunduğunu vurgulayan Budak, "Antalya endemik bitkiler açısından dünyanın en zengin bölgelerinden birisidir. Umarım burada yeni türlerin geliştirilmesiyle ilgili önemli çalışmalar yapılır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı ile Hollanda'dan gelen çiçek sektör temsilcilerinin de katıldığı seminerde daha sonra açılan sergide çiçekçilik sektöründeki yeni ürünler tanıtıldı.

Muhabir: Volkan Poliçe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: