İhracattaki rekor artış iş dünyasını sevindirdi

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Muzaffer Erşan, 2011 yılında Türkiye'de dengeli ve istikrarlı büyüme...

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Muzaffer Erşan, 2011 yılında Türkiye'de dengeli ve istikrarlı büyüme gerçekleştiğini belirterek, ihracattaki rekor artışın bunun göstergesi olduğunu söyledi.
Muzaffer Erşan, yaptığı açıklamada, 2011 yılı ihracatının 2010 yılına göre yüzde 18,2 artarak 134,6 milyar dolara ulaşmasının sevindirici olduğunu belirtti. 2009 yılında başlayan küresel kriz etkisinin Türkiye’de ortadan kalktığının altını çizen Erşan, ülkenin 2012 yılı hedefinin sürekli büyüme olması gerektiğini ifade etti. İhracat ve büyüme rakamlarının istikrarlı ilerlemenin göstergesi olduğunu vurgulayan Erşan, “İhracat rakamlarındaki artış sevindirici. Bu yıl çok konuştuğumuz konu dış ticaret açığı idi. Fakat son üç aylık rakamları irdelediğimizde dış ticaret açığının da küçülme eğilimi gösterdiğini söyleyebiliriz. Bu bağlamda, 2012 yılındaki ekonomik hedeflerden bir tanesi, ekonomimizin kırılganlık gösterdiği cari açık sorununun makul düzeyde tutulması olmalıdır.” dedi.
Yeni yılda istikrarlı bir büyüme politikası izlenmesi gerektiğine vurgu yapan Erşan, “Geçtiğimiz yıl ekonomimizdeki ılımlı hava, yatırımcının ve sanayicinin gelecekle ilgili beklentilerini de olumlu yönde etkilemiştir. Bunun desteğiyle ülke yüksek büyüme rakamlarına ulaşmıştır. 2012 yılı için ekonomi çevreleri geçen yılki büyüme rakamlarının olmayacağını söylüyor. Yüksek büyüme oranları yerine az ancak istikrarlı büyüme oranları Türkiye'yi daha ileriye götürecektir. Türkiye'nin, 2012 yılı hedefi istikrarlı ve sürekli büyüme olmalıdır. Türk ekonomisi, büyüme ve kalkınmadaki hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemektedir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz