İhracı istenen Koçak kendini savundu

AFYONKARAHİSAR (İHA) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, demokrasi mücadelesi içinde olduğunu belirterek, "Siyasi partileri, daha demokratik bir zemine taşımak bizim görevimizdir. Bu konuda diyet ödenmesi gerekiyorsa da biz hazırız" dedi.

Parti politikalarına yönelik eleştirileri nedeniyle dikkatleri üzerine çeken ve AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Milletvekili Mahmut Koçak, partisine yönelik eleştirilerini sürdürdü. Memleketi Afyonkarahisar'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Koçak, ihraç istemiyle disipline sevk edilmesini "hata" olarak nitelendirdi. Şahsi bir meselesinin olmadığını kaydeden Koçak, "Biz ne düşünürsek ülkemiz için düşünürüz. Mücadelemizi, ülkemizin gelişmesi ve insanlarımızın daha çoğulcu ve katılımcı demokrasi içinde yaşaması için yaparız. İnşallah bu hatadan dönülür. Bence bu çok büyük bir hata. Takdir böyleymiş. Siyasi Partiler Yasası'na ve verilen yetkilere göre böyle bir karar alınmış. Bu bana göre hatadır ama başkalarına göre hata değildir. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesidir. Siyasi partileri, daha demokratik bir zemine taşımak bizim görevimizdir. Bu konuda diyet ödenmesi gerekiyorsa da biz hazırız" dedi.

Reklam
Reklam

Hatay Milletvekili Fuat Geçen'in partiden ihraç edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Koçak, "Yolsuzluk yapan ve yolsuzluk yaptığı iddia edilen insanlar olacaktır. Dürüst olanlarla mücadele edenler de oldu. Keşke bu noktalara taşınmamış olsaydı. Bu işte kaybeden benim partim, Türk siyasi hayatı ve partiler demokrasisi oluyor. Keşke bu kayıplar yaşanmasaydı" diye konuştu.

Düşüncelerine bazı AK Parti'li milletvekillerinin destek verdiğini söyleyen AK Parti Milletvekili Mahmut Koçak, "Meydanlarda herkes benim gibi konuşuyor. Arkadaşlarımın, 'Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu Meclis'in duvarlarından yaşama geçirelim' mücadelesi içinde olduklarını görüyorum. Önemli olan bunun mücadelesini verme cesaretidir. Bunu milletle herkes konuşur. Önemli olan siyasi partiler ve parlamento içinde adam gibi bunun mücadelesini vermektir. İki eleştiri yaptım. Atılırsam bunun nedeni var mı? Elindeki yasal gücü kullanarak, 'parti tüzüğüne aykırı hareket etti' diyerek insanları parti kurumunun dışına itersen, o insanlar cesurca doğru bildiklerini savunamaz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK), parti içi demokrasiye ilişkin çıkışlarıyla tanınan ve son olarak Başbakan Erdoğan'ı "Kasımpaşalı kültürüyle hareket etmemeli" diyerek eleştiren Koçak'ın durumu masaya yatırıldı. Koçak hakkında disiplin mekanizmasının işletilmesini kararlaştıran MYK, Koçak'ın tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verdi. Koçak, hakkında kesin karar verilinceye kadar partinin hiçbir faaliyetine ve toplantısına katılamayacak.